logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ДТЕУ продовжує співпрацю з Товариством Червоного Хреста в Україні

Загальна інформація

Товариством Червоного Хреста України у партнерстві з Українською асоціацією міжнародного права 19-20 грудня 2022 року в Києві проведено дводенний тренінг для вузького кола фахівців та викладачів закладів вищої освіти, які готують фахівців з міжнародного права. Сьогодні, в умовах війни, заходи з поширення знань про міжнародне гуманітарне право (МГП) стали як ніколи важливими для Української держави, вони спрямовані на зменшення порушень норм МГП та притягнення до відповідальності винних осіб. Учасники обговорили питання кваліфікації збройного конфлікту, механізми відшкодування, діяльність міжнародних судових установ.

ДТЕУ на заході представляли викладачі факультету міжнародної торгівлі та права: к.ю.н., завідувач кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу, адвокат Руслан Мельниченко, к.ю.н., доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Наталія Мельниченко та к.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Лілія Невара.

Представники ДТЕУ розповіли про свій внесок у поширення знань про МГП серед молоді та всіх зацікавлених осіб. Міжнародній спільноті також було представлено напрямки роботи ДТЕУ у подоланні негативних наслідків війни в Україні, а також волонтерство студентів та викладачів ДТЕУ.

Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права забезпечує викладання міжнародного гуманітарного права для здобувачів вищої освіти у межах ОП «Право» та «Міжнародне право» бакалаврського рівня, готує студентів до участі у тематичних конкурсах та змаганнях (на Всеукраїнському конкурсі з міжнародного гуманітарного права 2018 р. наша команда пройшла у півфінал та виборола кубок кращого оратора конкурсу). Навесні 2022 р. кафедра щоденно готувала аналітичні записки щодо порушень МГП, які публікувались на веб-сайті університету.

Щиро дякуємо організаторам заходу та тренерам за можливість поділитися досвідом, отримати нові знання та знайомства!

20.12.2022
43630
1348
остання редакція 04.01.2023
43630