logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Участь ректора ДТЕУ у роботі стратегічної сесії керівників ЗВО та візит до ЧТЕІ та ЧВКУ ДТЕУ

Загальна інформація

Ректор ДТЕУ Анатолій Мазаракі взяв участь у роботі стратегічної сесії керівників закладів вищої освіти, ініційованій Міністерством освіти і науки України, що проходила 1-2 березня 2023 р. у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

До заходу, що присвячений питанням розвитку педагогічної та вищої освіти в Україні у післявоєнний період, долучилися народні депутати, представники Національної академії педагогічних наук України, керівники закладів вищої освіти та міжнародні партнери. Розпочав роботу сесії Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Учасниками заходу було розглянуто наступні питання:

  • перспективи розвитку педагогічної освіти;
  • концепція сучасної школи та педагогічного університету, що забезпечують належну якість підготовки здобувачів;
  • стан педагогічної освіти, фактори, що впливають на неї, можливі шляхи модернізації.

За результатами стратегічної сесії сформульовані завдання та шляхи їх реалізації у співпраці з Національною академією педагогічних наук, Національним агентством кваліфікацій, закладами вищої освіти, іншими стейкголдерами (Джерело: https://mon.gov.ua/ua/news/na-bukovini-rozpochalasya-robota-strategichnoyi-sesiyi-kerivnikiv-zvo).

Також у рамках робочого візиту Анатолій Антонович відвідав Чернівецький торговельно-економічний інститут та Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ.

Під час зустрічі з керівництвом, студентами та співробітниками закладів ректор визначив головні напрями розвитку ДТЕУ та регіональних підрозділів, наголосив на важливості відкриття нових спеціальностей та освітніх програм, заохочення студентів та учнів до науково-пошукової діяльності, впровадження новітніх технологій у навчальний процес.

Оглянувши матеріально-технічну базу інституту та училища, ректор ДТЕУ високо оцінив роботу працівників закладів, яка була проведена з метою забезпечення комфортних та безпечних умов навчання.

Анатолій Антонович, директор ЧТЕІ ДТЕУ Анатолій Вдовічен, ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, разом зі студентами та співробітниками інституту 2 березня взяли участь у щоденній загальнонаціональній хвилині мовчання та вшанували пам’ять всіх загиблих у російсько-українській війні.

Ця поїздка вкотре доводить те, що, не зважаючи на відстань, велика родина ДТЕУ згуртована та впевнено йде до нових здобутків!


Карлєчук І., провідний спеціаліст
відділу маркетингу та комунікацій ЦМІП

02.03.2023
43630
1392
остання редакція 07.03.2023
43630