logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Наукові здобутки студентства на ІІ Міжнародній конференції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики»

Загальна інформація

Понад 250 кращих представників молодої наукової еліти зібрала студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики», що відбулася 22 березня 2023 року на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

Відкриття конференції відбулося зі вступного слова проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, д-ра екон. наук, професора Анжеліки Герасименко, яка наголосила на актуальності проведення конференції в умовах воєнного стану та викликів сьогодення.

Декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу  д-р економ. наук, професор Надія Ведмідь привітала учасників та гостей наукового заходу та підкреслила важливість проведення студентських наукових заходів міжнародного рівня в умовах сьогоденних реалій, коли освіта у сфері гостинності і туризму є вагомою, оскільки галузь потребує якісних, кваліфікованих і професійних кадрів.

 До вітальних слів приєдналися партнери заходу – Ян Брецко (директор Академії професійної освіти «Меркур», Словацька Республіка) та Натія Берідзе (доцент факультету туризму Батумського державного університету ім. Шота Руставелі, Грузія).

Конференція зібрала студентсво з провідних закладів освіти України та інших країн: Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, Ужгородський торговельно-економічний інститут ДТЕУ, Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ, Львівський торговельно-економічний університет, Державний біотехнологічний університет (м. Харків), Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця, Національний транспортний університет, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Уманський національний університет садівництва, Національний університет харчових технологій, Національний авіаційний університет, Національний університет біоресурсів і природокористування України, ВСП «Київський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ», Львівський національний університет природокористування, Миколаївський національний аграрний університет, Полтавський державний аграрний університет, Університет прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт та Бергхаймський коледж (Німеччина), Університет Трансільванії у Брашові (Румунія), Університет Гельсінкі (Фінляндія), Інженерний коледж Нойда (Індія).

Проведення наукового заходу відбулось у теплій та дружній атмосфері, викликало жваву дискусію. Актуальні презентаційні матеріали, представлені на пленарному засіданні та дискусійних платформах, сприяли активному обговоренню та висловленню думок учасників щодо реалій і європеїзації пріоритетів відновлення готельно-ресторанного та туристичного бізнесу у післявоєнний період. Залежно від напряму досліджуваної тематики для презентації студентських наукових досягнень було організовано роботу 5 дискусійних платформ з можливістю презентувати свої наукові роботи англійською та українською мовами у дистанційному режимі. В цілому, учасники засідання дали високу оцінку організації роботи конференції та висловили побажання про регулярне проведення цього заходу.

Програма конференції

За результатами роботи ІІ Міжнародної студентської наукової конференції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики» визначено переможців, яких відзначено дипломами.


Автор публікації:
заступник декана ФРГТБ з науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків
Тетяна ТКАЧУК

22.03.2023
433884
1673
остання редакція 28.03.2023
43630