logo
Кафедра інжинірингу та землеустрою
Кафедра інжинірингу та землеустрою
logo
Кафедра інжинірингу та землеустрою
img

Наукова робота

інжинірингу та землеустрою

Студентський науковий гурток «LAND CLUB»

а

Гурток розпочав свою діяльність у 2022 – 2023 навчальному році на базі кафедри дизайну та інжинірингу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу. Головною причиною створення гуртка стала вимога часу, натхнення науково-педагогічного колективу кафедри та студентів ОП «Землеустрій та кадастр», спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

Положення про гурток "Land Club" кафедри дизайну, інжинірингу та землеустрою

Перші роботи з інженерними приладами і пристроями, проведення наукових досліджень структурно-механічних властивостей ґрунтів, проектні роботи з благоустрою території  реалізувались у перших наукових роботах та участі у: Всеукраїнській студентській науковій конференції «Землеустрій та кадастр: наукові тренди» (2024)[1]; Міжнародній будівельній та інтер’єрній виставку «KYIVBUILD UKRAINE» (2024)[2]; Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Наукові ініціативи управління земельними ресурсами» (2024)[3]; Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Технології та бізнес: інтеграції, перспективи, мождивості» (2025)[4];

У перспективі – проведення круглого столу, присвяченого проблемам галузі у військовий час, опанування технології аерозондування землі за допомогою БПЛА та багато іншого.


НАПРЯМОК НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕДРИ ІНЖИНІРИНГУ ТА ЗЕМЛЕУСТРОЮ

Тема дослідження (promo VIDEO)

 «Методи екологічного планування територій історичного середмістя Києва»

Мета дослідження – розробити та обґрунтувати методи екологічного планування територій історичного середмістя Києва з урахуванням принципів сталого розвитку та збереження культурної спадщини.

Завдання дослідження:

  • проаналізувати сучасні підходи до екологічного планування міських територій;
  • дослідити особливості просторової організації та функціонального використання територій історичного середмістя Києва;
  • визначити основні екологічні проблеми та фактори, що впливають на якість міського середовища у досліджуваному районі;
  • обґрунтувати методи та інструменти екологічного планування, придатні для застосування в умовах історичної частини міста;
  • розробити рекомендації щодо підвищення екологічної стійкості та якості міського середовища історичного середмістя Києва

Під час виконання досліджень залучаються такі методи:

За період дослідження планується досягти таких результатів:

  • навчальний посібник;
  • курси лекцій;
  • наукові статті;
  • тези доповідей за результатами участі в роботі науково-практичних конференцій;
  • організація та проведення науково-практичної конференції.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА СТУДЕНТІВ


Науково-дослідна робота студентів – один з найважливіших засобів підвищення якості підготовки спеціалістів у вищій школі. Це комплекс заходів наукового, методичного, організаційного характеру, що забезпечує навчання всіх студентів навичкам наукових досліджень у відповідності до обраної спеціальності в рамках навчального процесу і поза ним. Для виконання цих заходів у вищих навчальних закладах створюються студентські наукові гуртки.

Науковий гурток – організаційне утворення на кафедрі, учасниками якого є широке коло студентів факультету, яке формується за напрямком наукової діяльності кафедри відповідно до затверджених тематичних планів роботи кафедри.

Доцента кафедри Форостяну Нінель Петрівну 
нагороджено грамотою Президії Національної академії наук України
за підготовку учнів Київської Малої академії наук до кункурсу
науково-дослідницьких робіт

, .

Для здійснення прикладних досліджень в лабораторії фізики (А-226) встановлено лабораторне устаткування та видані “Методичні рекомендації до виконання науково-дослідних робіт”.


За допомогою цифрового мікроскопу можливо виконувати дослідження структури сировини та матеріалів:

Термостатична шафа дозволяє отримати криві залежності теплофізичних властивостей харчових продуктів від часу з автоматизованим запуском та зупинкою процесу вимірювання у діапазоні вимірювання 7-12 годин:

 

Криві випікання і охолодження харчових продуктів у термостатичній шафі SLN 32 ECO

Універсальний вимірювальний прилад має широкі можливості щодо визначення структурно-механічних показників, оптичних властивостей, молекулярної маси тощо харчових продуктів:

 

Криві прозорості харчових продуктів, отриманих на універсальному вимірювальному приладі


Викладачі кафедри запрошують до співпраці науковців з інших кафедр ДТЕУ для спільного виконання досліджень структурно-механічних, теплофізичних та оптичних властивостей розробленої продукції.

29.07.2025
433884
остання редакція 31.08.2025
424105