logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

В рамках впровадження білінгвального навчання відбувся семінар "Хімія Карбону. Вуглеводи"

Загальна інформація

30 вересня 2015 року в рамках впровадження білінгвального навчання відбувся семінар "Хімія Карбону. Вуглеводи" (Chemistry of Carbon. Carbohydrates). (При підготовці семінару використані матеріали європейських та американських англомовних навчальних посібників).

Учасники: студенти ФТТП 2 курсу 2-7 групи, активісти СНТ «Хіміки КНТЕУ», викладачі кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів.

Керівник курсу “Теоретичні основи товарознавства. Продовольчі товари”,  доцент Мостика К.В.

Координатор: старший викладач Чикун Н.Ю.

Науковий консультант:  доцент Пасальський Б.К. 

Відповідальні за організацію та проведення семінару від СНТ «Хіміки КНТЕУ»:  Наумейко Катерина, Ткаченко Діана, Спасібожко Дмитро, Карпенко Оксана (ФТТП, 2 курс).  

 Девіз: Навчаємось ефективно.

Дидактичні цілі: поглиблення, систематизація, контроль знань, здобутих в результаті самостійної позааудиторної роботи, що виконувалась під керівництвом викладачів (викладач: координатор, консультант). Розширення наукового світогляду, який включає розгляд того чи іншого явища поза рамками однієї навчальної дисципліни (трансдисциплінарність). Формування у студентів самоосвіти, саморозвитку, самоменеджменту. Розвиток комунікаційних навичок: культури мовлення, вміння чітко доносити до аудиторії свою думку, давати відповіді на питання та формулювати їх, толерантність в дискусії.

Контент заходу:

  • Карбон як хімічний елемент та прості речовини утворені ним;
  • Вуглекислий газ: властивості, вміст в харчових продуктах, застосування в харчових технологіях, синтез вуглеводів, фотосинтез.
  • Вуглеводи: класифікація, будова та властивості; вуглеводи як складники харчових продуктів, їх значення для харчування людини.

В роботі семінару взяли активну участь студенти 2 курсу ФТТП та активісти СНТ «Хіміки КНТЕУ»: Ткаченко Діана, Наумейко Катерина, Савчук Таня, Зайцева Олена, Соснов Сергій, Рішняк Марія, Чередько Сергій, Сівак Іванна, Спасібожко Дмитро, Загурська Сабіна, Зубрицька Аліса, Липко Кирило, Крусь Настя, Кузьмич Зоряна, Ряба Олена,  Мельник Софія, Карпенко Оксана, Богодушко Андрій, Самійленко Дмитро, Почапський Влад, Апостолова Аліна.

На семінарі повідомлення студентів поєднувалися з диспутами, коментарями студентської аудиторії та висновками викладачів. 

30.09.2015
adv
3052
остання редакція 05.02.2016
knteu