logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Якість та безпека продуктів харчування: час змінюватись

Загальна інформація

12 листопада 2015 року в університеті в рамках ЄВРОПЕЙСЬКИХ ДНІВ ТОРГІВЛІ відбулася конференція Якісний менеджмент – час змінюватись!».

Учасниками конференції стали практики - представники бізнесу та влади.

Відкриваючи конференцію, перший проректор Київського національного торговельно-економічного університету Наталія Володимирівна Притульська привітала учасників, побажала їм натхнення та закликала до співробітництва: «Університет завжди був і залишається в авангарді того, що стосується захисту прав споживачів та проблем якості і безпечності товарів. Тому ми відкрили двері для всіх практиків, які також зацікавлені у вирішенні цих важливих питань».

Конференція розпочалася надзвичайно цікавою презентацією директора стратегічного розвитку міжнародної компанії «Nielsen» Віталія Брика, в якій він навів останні дані досліджень індексу споживчої довіри та ринку продуктових категорій в Україні в 2015 році.

Сергій Колесник, секретар Національної комісії України з Кодексу Аліментаріус, у своїй доповіді розповів про сферу безпечності та якості продуктів і основні вимоги національного законодавства до операторів ринку харчових продуктів.

Кохан Світлана Василівна, начальник сектору науково-дослідного відділу стандартизації продуктів харчування НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ», у своїй презентації «Реформування національної системи стандартизації» докладно розповіла про нові вимоги Закону про стандартизацію та Закону про метрологію і метрологічну діяльність, а також про приведення національної стандартизації у відповідність до європейської моделі і основні повноваження національного органу стандартизації.

Наступні три доповіді були присвячені темі впровадження міжнародних стандартів в українських компаніях: труднощі, переваги, очікування та вирішення основних проблем - біотероризм, аудиторські перевірки, претензії торговельних мереж. Всі доповідачі були згодні в необхідності стандартів IFC - вони допомагають українським компаніям наблизитися до міжнародних стандартів та відкривають для них європейський ринок.

Іншими цікавими темами конференції стали «Аутсорсинг: «за» та «проти», «Управління затратами підприємства» і «Системи менеджменту якості та безпеки».

Присутні на конференції слухачі брали активну участь у заході: ставили багато питань доповідачам та вели  з ними конструктивний діалог.

12.11.2015
adv
2688
остання редакція 05.02.2016
knteu