logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Європейські дні торгівлі: лекція «Стале споживання – шлях до збереження навколишнього природного середовища»

Загальна інформація

13 листопада 2015 року в рамках Європейських днів торгівлі КНТЕУ з лекцією відвідала Бузан Галина Сергіївна координатор проектів Всеукраїнської громадської організації "Жива планета".

Студенти КНТЕУ вже багато років активно беруть участь у спільних проектах та заходах та із задоволенням слухають лекції фахівців ГО "Жива планета".
У цьому році на лекції «Стале споживання – шлях до збереження навколишнього природного середовища та покращення якості життя» Галина Сергіївна розповіла про традиційні та нові напрямки роботи організації, нові цікаві проекти та запросила студентство долучатися до організації та проведення майбутніх проектів із формування культури екологічного споживання.

Галина Сергіївна на цікавих прикладах різних країн розповіла про світові тренди філософії сталого споживання, навела приклади реалізації екологічної політики Італії, що вже підхопили та дуже ефективно впровадили пересічні мешканці Італії, які в побутовому житті дуже свідомо ставляться до використання води, енергоносіїв та розділяють сміття.

Лектор розповіла про екологічну сертифікацію, небезпечне для довкілля сміття, необхідність вторинної переробки макулатури, навела приклади псевдоЕКО товарів, розповіла про секрети, що приховують виробники електричних освітлювальних ламп, знаки екологічного маркування та наголосила, що розуміння значення маркування продукції — перший крок до сталого споживання

Як завжди не обійшлося без подарунків від ГО "Жива планета". Студенти отримали буклет "Пам'ятка споживачу", цікаві книжки-настанови щодо привильного вибору екологічних і просто безпечних товарів, у тому числі для малюків, а для студентів-товарознавців, що вивчають дисципліни "Екологічна безпека" та "Безпека товарів і довкілля" навчальний експонат - зразок біо-пакета для сміття з кукурудзяної целлюлози, що розкладається у природному середовищі через 1 рік.

Чекаємо наступних зустрічей!

13.11.2015
adv
2524
остання редакція 05.02.2016
knteu