logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Колапс реформи системи захисту прав споживачів в Україні, - думка експертів круглого столу

Загальна інформація

17 листопада 2015 року в рамках Європейських днів торгівлі відбувся круглий стіл на тему «Реформування системи захисту прав споживачів на шляху євроінтеграції».

Учасниками заходу стали представники органів влади, громадських організацій, платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, торговельних мереж, експерти, члени професійних асоціацій та ЗМІ.

На початку засідання перший проректор Київського національного торговельно-економічного університету  Притульська Наталія Володимирівна привітала присутніх студентів із Міжнародним днем студентства та побажала їм жити і працювати в успішній  країні: «Сподіваюся, сьогоднішній захід є однією з цеглинок, які допоможуть нам побудувати розвинену європейську державу».

Відкриваючи захід, Наталія Володимирівна окреслила складну ситуацію, що склалася навколо реформи системи захисту прав споживачів, як колапс. Озвучивши проблематику та основні питання для обговорення, перший проректор наголосила на необхідності термінового втручання у процес реформування системи захисту прав споживачів та презентувала учасникам круглого столу "Звернення представників громадських організацій у сфері захисту прав та інтересів споживачів до представників державної влади".

Бородачова Наталія Володимирівна, віце-президент Всеукраїнської федерації споживачів, директор ГО «Інститут споживчих програм», закликала учасників засідання об`єднати зусилля для реформування системи захисту прав споживачів на засадах європейських підходів та підтримати ініціативу споживчої громадськості – "Звернення до вищих органів влади в Україні". Наталія Володимирівна розповіла про прийняте рішення розробити нову редакцію «Закону про захист прав споживачів» і закликала представників бізнес-асоціацій та громадських організацій долучатися до цього процесу.

Кравченко Ірина Миколаївна, голова всеукраїнської громадської організації «Асоціація захисту прав споживачів», розповіла про гостру ситуацію, яка склалася навколо безпеки та якості продуктів,  закликаючи до термінового втручання у процес реформування державної системи захисту прав споживачів.

Бартковський Ігор Ілліч, президент асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти»: «Сьогодні розрив між виробниками та державними структурами – катастрофічний. Держава не підтримує діалог із представниками харчового виробництва».

На підтримку "Звернення" та із пропозиціями вирішення проблеми і об’єднання зусиль також виступили наступні доповідачі:

  • Скіпальський Андрій Петрович, голова центру громадського представництва «Життя»;
  • Балденюк Олександр Васильович, голова ЗАТ «Укркондитерпром»;
  • Ізовіт Тетяна Леонідівна, віце-президент асоціації підприємств легкої промисловості;
  • Лига Андрій Іванович, об`єднання споживачів міста Єнакієве «Громадський контроль».

Хроботенко Олександра, голова об`єднання споживачів-активістів «Основний споживчий акцент» (ОСА), презентувала діяльність організації, розповівши про заходи всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів», під час яких було перевірено більше 10 супермаркетів та близько 50 закладів громадського харчування. Олександра закликала всіх небайдужих із активною громадською позицією долучатися до всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів».

17.11.2015
adv
2479
остання редакція 03.08.2017
redactor