Конференція «Нобелівська премія: поєднання науки та бізнесу»
Загальна інформація
9 грудня 2015 року відбулась конференція «Нобелівська премія: поєднання науки та бізнесу» («Nobel Prize: a combination of science and business»).
На честь вручення Нобелівської премії.
Присвячена фундатору премії Альфреду Нобелю:
хіміку, бізнесмену, меценату.
Учасники: студенти ФТТП і ФРГТБ, активісти Наукового клубу «Хіміки КНТЕУ» Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених.
Модератор: старший викладач кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Чикун Н.Ю.
Науковий консультант: доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів, к.х.н. Пасальський Б.К.
Відповідальна за організацію та проведення від Наукового клубу «Хіміки КНТЕУ»: Сівак Іванна (ФТТП 2 курс, 4 група).
Девіз: поєднання науки та бізнесу – формула успіху.
Конференцію відкрила Чикун Н.Ю. промовою про суспільну значущість Нобелівської премії, церемонія вручення якої відбувається щороку в Стокгольмі та Осло; охарактеризувала постать Альфреда Нобеля як багатогранну особистість - хіміка-експериментатора, промислового магната, видатного організатора, фундатора премії.
На конференції з презентаціями виступили:
1. Іванов Дмитро (3-2 ФТТП) - «The Nobel Prize»;
2. Сівак Іванна (2-4 ФТТП) - «The Nobel Prize in Chemistry 2015»;
3. Литвиненко Кирило (1-6 ФРГТБ) - «Interesting facts about Alfred Nobel»;
4. Садовська Дарія (1-11 ФРГТБ) - «Stockholm - Nobelmotherland»;
5. Сухотіна Олександра (3-5 ФТТП) - «D iscovery of vitamin B 12»;
6. Грицюк Катерина і Ткаченко Вікторія (3-5 ФТТП) - «Dorothy Hodgkin»;
7. Білявська Анна (2-3 ФТТП) - «American scientist Hoffman - t he winner of the Nobel Prize from Ukraine»;
8. Краснокутська Юлія (1-6 ФТТП) і Євтушенко Олексій (2-2 ФТТП) - «Collaboration between Sweden and Ukraine»;
9. Перехрест Яна (2-6 ФТТП) - «Uppsala university and famous scientists»;
10. Почапський Владислав (2-5 ФТТП) - «Fifteen Ukrainian inventions»;
11. Карпенко Оксана (2-7 ФТТП) - «Chemists KNTEU. Our achievements».
Підвів підсумки проведеної конференції доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів, к.х.н Пасальський Б.К., який побажав студентам успіхів у навчальній, науковій діяльності та створенні майбутнього бізнесу.