Відкрита лекція «Сучасна газова та рідинно-високошвидкісна хроматографія для контролю якості харчових продуктів»
Загальна інформація
11 березня 2016 року в рамках VIII Консумерського фестивалю та Майстерні професійного зростання відбулися 2 відкриті лекції на тему «Сучасна газова та рідинно-високошвидкісна хроматографія для контролю якості харчових продуктів».
Лектор: генеральний директор ТОВ «АЛСІ-ХРОМ», к.х.н. Єсауленко Андрій Миколайович.
Модератор: доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, к.х.н. Гончарова Ірина Вікторівна.
Учасники: студенти ФТМ, магістри, аспіранти КНТЕУ та Національного університету біоресурсів і природокористування України, викладачі кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю КНТЕУ та Вінницького торговельно-економічного інституту.
На лекціях обговорювалися питання:
- Історія відкриття хроматографічного аналізу М.С. Цвєтом.
- Динамічні процеси – сорбція / десорбція. Основні ідеї хроматографії.
- Принципи роботи газових та рідинних хроматографів.
- Сучасне аналітичне обладнання для газової та рідинно-високошвидкісної хроматографії компанії «Agilent Technologies».
- Використання газової та рідинно-високошвидкісної хроматографії для контролю якості харчових продуктів.
- Якісний та кількісний хроматографічний аналіз у харчовій промисловості.
Лектором було показано практичне протікання сорбційних процесів, продемонстровано сучасні детектори та хроматографічні колонки компанії «Agilent Technologies».