logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-клас «Сучасні методи наукового дослідження»

Загальна інформація

17 березня 2016 року в Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках VIII Консумерського фестивалю та Майстерні професійного зростання відбувся майстер-клас на тему «Сучасні методи наукового дослідження».

Експертами на майстер-класі виступили д.т.н., професор, завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Белінська С.О., к.т.н., доцент, декан факультету торгівлі та маркетингу Осика В.А., к.х.н., доц. Гончарова І.В. та лаборант, викладач кафедри Дьяков О.В.

Учасниками майстер-класу були студенти факультету торгівлі та маркетингу, аспіранти, викладачі кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю.

На майстер-класі проводилось дослідження із визначення вмісту β-каротину в харчових продуктах із використанням методів екстракції, хроматографічної адсорбції та спектрофотометрії. Спектрофотометричний аналіз було проведено на сучасному аналітичному приладі «Specord 210» німецької компанії «Analytic Jena».

Вмісту β-каротину визначали в 4 зразках: моркві, морквяному сокові, томатах та томатному сокові. За результатами проведеного дослідження вміст β-каротину у зразках становив:

  • у моркві – 10,79 мг/100 г, .
  • у томатах – 5,06 мг/100 г,
  • у морквяному сокові – 2,60 мг/100 г,
  • у томатному сокові – 2,53 мг/100 г.

Вміст β-каротину у продуктах переробки плодів та овочів суттєво нижчий порівняно із вихідною сировиною, його втрати у морквяному та томатному соках становлять 76 % та 50 % відповідно.

17.03.2016
knteu
2079
остання редакція 01.06.2016
knteu