Вперше в історії Всесвітньої кулінарної олімпіади – українська команда взяла участь та виборола золоті медалі
Загальна інформація
Всесвітня кулінарна олімпіада – найпрестижніший гастрономічний захід серед професіоналів (кухарів, готельєрів, рестораторів, кондитерів, постачальників HoReCa), що проводиться у рамках Міжнародної виставки у сфері готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингу Inoga-2016. Кулінарні змагання відбуваються раз на 4 роки і вважаються найбільшим з’їздом кухарів на планеті. Перша олімпіада кухарів відбулася в Німеччині в 1900 році.
Всесвітня кулінарна олімпіада-2016 проходила 22–25 жовтня 2016 року в м. Ерфурт (Німеччина), де демонстрували свою майстерність близько 2000 кухарів із 52 країн світу. Олімпіаду відвідало більше 25 тис. глядачів.
Підсумки Олімпіади для України: 2 золота, 4 срібла, 1 бронза, 7 призерів, 10 учасників команди. Ріске Людмила (золотий призер) та Русин Наталія (срібний призер) - студенти КНТЕУ освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр" спецівльності "Готельно-ресторанна справа". Рибчук Лариса (срібний призер) - аспірант кафедри технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ.
Зважаючи на актуальність гармонізації національних кулінарних традицій з міжнародними стандартами, розвитку гастрономічної культури і кулінарного туризму, підвищення професійної майстерності фахівців, громадська спілка «Український кулінарний союз» ініціювала участь та підготувала команду, яка вперше в історії вітчизняної кулінарії представляла інтереси нашої країни на олімпійських змаганнях.
Честь України захищали 10 майстрів-кондитерів із різних регіонів, у тому числі 3 студенти Київського національного торговельно-економічного університету, які є призерами багатьох вітчизняних та міжнародних кулінарних конкурсів. Наставником та ідейним натхненником української команди є майстер планетарного масштабу, багаторазовий призер міжнародних кулінарних конкурсів, суддя міжнародного рівня – Марія Шрамко.
Українська делегація ознайомилася з особливостями підготовки та умовами участі в Міжнародному кулінарному конкурсі з метою гідного представлення Національної олімпійської збірної з кулінарного мистецтва на наступній Всесвітній кулінарній олімпіаді–2020.
Участь національної команди кухарів у Всесвітній кулінарній олімпіаді сприяла формуванню іміджу України серед міжнародної кулінарної спільноти, підвищенню зацікавленості до національних кулінарних традицій, обміну професійним інноваційним досвідом, популяризації країни на міжнародному рівні.