logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

У КНТЕУ весну зустрічали: Масляна від студентів ФРГТБ

Загальна інформація

23 лютого 2017 року в КНТЕУ з ініціативи факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу вперше святкували Масляну.

Традиційно в Україні з четверга починалася Широка Масляна і перший її день мав символічну назву «розгул». Тож «розгулялися» студенти сьогодні не на жарт. Пісні, танці, жарти, конкурс «Найкраща господиня Масляна», благодійний ярмарок смаколиків, майстер-клас із приготування млинців і багато іншого.

Чотири команди змагалися за звання найкращої господині, що випікає найсмачніші млинці. Перемогла дружба - всі команди отримали перемогу в різних номінаціях:

  • «За бездоганний смак млинців» - команда «Bon appetite!» (спеціальність «Харчові технології»)
  • «За оригінальне оформлення» - команда «Солодка радість гостинності» («Готельно-ресторанна справа»)
  • «За національну автентичність» - команда «Мівіна» («Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу»)
  • «За креативну подачу»  - команда «Альпіністи» («Туризм»)

Благодійний ярмарок млинців та тістечок, влаштований студентами ФРГТБ, допоміг зібрати суму в 3350 грн. Ці гроші студенти витратять на великоднє пригощання для своїх підопічних – малечі з дитячого будинку «Надія» (с. Мокринці).

Також в лабораторії спеціальних технологій кафедри технології і організації ресторанного господарства проводився Майстер-клас із сучасних технологій тіста для млинців і виробів з нього. Майстер-клас проводив студент  ІІІ курсу спеціалізації «Ресторанні технології», призер Міжнародних конкурсів і фестивалів із кулінарного мистецтва «Best Cook Fest» у м. Києві, Харкові, Чернівцях під керівництвом доцента кафедри технології і організації ресторанного господарства В.І. Кочерги.

Участь у майстер- класі  брали студенти, магістранти та викладачі випускової кафедри. На розгляд присутніх  були запропоновані  «Торт із печінкових млинців» та «Млинці фруктові під шоколадним соусом». Майстер-клас викликав зацікавленість у студентів.

Отже, можна вважати, що свято вдалося і весна вже прийшла в КНТЕУ!

Впевнені, що Масляна стане для нашого університету ще одним улюбленим і традиційним святом студентів та викладачів.

23.02.2017
redactor
3297
остання редакція 14.04.2017
redactor