У КНТЕУ весну зустрічали: Масляна від студентів ФРГТБ
Загальна інформація
23 лютого 2017 року в КНТЕУ з ініціативи факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу вперше святкували Масляну.
Традиційно в Україні з четверга починалася Широка Масляна і перший її день мав символічну назву «розгул». Тож «розгулялися» студенти сьогодні не на жарт. Пісні, танці, жарти, конкурс «Найкраща господиня Масляна», благодійний ярмарок смаколиків, майстер-клас із приготування млинців і багато іншого.
Чотири команди змагалися за звання найкращої господині, що випікає найсмачніші млинці. Перемогла дружба - всі команди отримали перемогу в різних номінаціях:
- «За бездоганний смак млинців» - команда «Bon appetite!» (спеціальність «Харчові технології»)
- «За оригінальне оформлення» - команда «Солодка радість гостинності» («Готельно-ресторанна справа»)
- «За національну автентичність» - команда «Мівіна» («Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу»)
- «За креативну подачу» - команда «Альпіністи» («Туризм»)
Благодійний ярмарок млинців та тістечок, влаштований студентами ФРГТБ, допоміг зібрати суму в 3350 грн. Ці гроші студенти витратять на великоднє пригощання для своїх підопічних – малечі з дитячого будинку «Надія» (с. Мокринці).
Також в лабораторії спеціальних технологій кафедри технології і організації ресторанного господарства проводився Майстер-клас із сучасних технологій тіста для млинців і виробів з нього. Майстер-клас проводив студент ІІІ курсу спеціалізації «Ресторанні технології», призер Міжнародних конкурсів і фестивалів із кулінарного мистецтва «Best Cook Fest» у м. Києві, Харкові, Чернівцях під керівництвом доцента кафедри технології і організації ресторанного господарства В.І. Кочерги.
Участь у майстер- класі брали студенти, магістранти та викладачі випускової кафедри. На розгляд присутніх були запропоновані «Торт із печінкових млинців» та «Млинці фруктові під шоколадним соусом». Майстер-клас викликав зацікавленість у студентів.
Отже, можна вважати, що свято вдалося і весна вже прийшла в КНТЕУ!
Впевнені, що Масляна стане для нашого університету ще одним улюбленим і традиційним святом студентів та викладачів.