Екскурсія до ресторану швидкого харчування американської мережі KFC
Загальна інформація
14 червня 2017 року студенти ФМТП спільно із викладачами кафедри менеджменту І.П. Миколайчук та Н.С. Бєляєвою взяли участь в екскурсії до ресторану швидкого харчування американської мережі KFC, що спеціалізуються на стравах із курятини. Директор ресторану – Аліна Сорокіна (проспект Миколи Бажана, 1) та менеджер ресторану розповіли студентам історію його створення та розвитку, яка почалася у м. Києві з 2013 року.
Під час більш ніж годинної екскурсії директор Аліна Сорокіна та менеджер Катерина Кіріченко ознайомили студентів з особливостями організаційної побудови та роботи з персоналом ресторану, надали можливість ставити запитання, на які надавали вичерпні відповіді. Студенти мали змогу ознайомитися із технологічним процесом обслуговування споживачів у ресторані, у т.ч. відвідали кухню та підсобні приміщення. Їм було цікаво дізнатися про тонкощі ведення ресторанного бізнесу, можливості проходження навчальної практики та стажування новачків у мережі KFC, умови працевлаштування та кар’єрного зростання – від члена бригади ресторану до директора ресторану.
Наприкінці візиту гостинні господарі запропонували відвідувачам скуштувати на вибір ароматну каву, чай та картоплю-фрі.
Компанія була заснована в 1952 р. Гарландом Сандерсом під вивіскою Kentucky Fried Chicken (укр. Кентуцьке смажене курча). У 1991 р. бренд скоротив назву до абревіатури KFC. З 1997 р. мережа належить ресторанній компанії «Yum! Brands», що володіє такими брендами, як «Pizza Hut» і «Taco Bell».
Нині мережа KFC представлена в 110 країнах світу – це більше 16 000 точок, у яких щодня обслуговуються близько 12 000 000 клієнтів. Головний офіс знаходиться в Луїсвіллі, штат Кентуккі.
На сьогоднішній день у м. Києві та м. Дніпрі функціонує 10 ресторанів, з найближчою перспективою відкриття ще двох у Києві. З моменту відкриття і до сьогодні KFC був і залишається законодавцем «моди на курятину», є незмінним місцем зустрічей, приємних бесід, сандвічів та усього, про що відвідувачі тільки можуть подумати!
Щиро дякуємо керівництву ресторану KFC за цікаву пізнавальну екскурсію та бажаємо успішного розвитку!