"Сучасні тенденції і перспективи розвитку ресторанно-готельного та туристичного бізнесу”
Загальна інформація
Факультетом ресторанно-готельного
та туристичного бізнесу 25 - 26 лютого 2008 року проведено
студентську наукову конференцію на тему "Сучасні тенденції і
перспективи розвитку ресторанно-готельного та туристичного бізнесу"
з метою обговорення актуальних напрямів розвитку теоретичних та
прикладних досліджень у сфері туристичного, готельного,
ресторанного та виставкового бізнесу.
Було організовано засідання десяти секцій, шести дискусійних
круглих столів та презентацію стендових доповідей.
Секції працювали за такими науковими
напрямами:
— Туристичний бізнес в Україні: стан та перспективи розвитку
— Готельно-ресторанний бізнес: управлінські аспекти та економічні
механізми розвитку
— Інноваційні технології розвитку виставкової діяльності
— Сучасні напрями оптимізації технології продуктів харчування у
ресторанному господарстві
— Сучасні технології надання послуг у ресторанному господарстві
— Проблеми забезпечення якості продукції ресторанного
господарства
— Актуальні проблеми проектування закладів ресторанного
господарства
— Заклади ресторанного господарства: дизайн, технічне забезпечення,
охорона праці
— Фізичні та хімічні методи в сучасних дослідженнях сировини та
матеріалів
— Фізичне виховання як основа розвитку студентів
На засіданнях секцій було заслухано 148 доповідей. Доповіді
студентів мали проблемний, дослідницький характер та наукове і
практичне значення.
Дискусійні кругли столи були присвячені обговоренню таких
наукових проблем:
— Організація харчування студентів: теорія і практика
— Туризм в Україні: проблеми та перспективи розвитку
— Розвиток готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в
контексті підготовки до проведення ЄВРО -2012
— Виставкова діяльність: проблеми та перспективи розвитку
— Інтегровані системи управління бізнес-процесами
— Фізична культура: формування основних завдань здорового способу
життя студентів
На дискусійних круглих столах, крім запланованих доповідей, було
обговорено 34 проблемних питань, заслухано інформацію по
результатах стажування студентів за кордоном (Греція) та участі у
Міжнародній Виставці "Зелений тиждень" (Німеччина) в контексті їх
практичної значимості для подальшого набуття фахових знань.
За результатами роботи конференції кращими визнано 133
доповіді, а саме:
– 7 студентів-доповідачів на першому пленарному засіданні
нагороджені цінними подарунками та дипломами І ступеня;
– 11 студентів нагороджені цінними подарунками та дипломами І
ступеня;
– 22 студенти нагороджені цінними подарунками та дипломами II
ступеня;
– 26 студентів нагороджені цінними подарунками та дипломами III
ступеня;
– 67 студентів відзначені Листами Подяки.
У рамках конференції були також представлені стендові
доповіді за такими науковими напрямами:
— Туристичний бізнес в Україні: стан та перспективи розвитку
— Готельно-ресторанний бізнес: управлінські аспекти та економічні
механізми розвитку
— Сучасні напрями оптимізації технології продуктів харчування у
ресторанному господарстві
— Сучасні технології надання послуг У ресторанному господарстві
— Проблеми забезпечення якості продукції ресторанного
господарства