Майстер-клас "Декор з карамелі" - крок до участі студентів у Міжнародних фестивалях кулінарної майстерності
Загальна інформація
За ініціативи кафедри технології і організації ресторанного господарства 12 лютого у корпусі Е відбувся майстер-клас з кондитерського мистецтва від бренд-шефа кондитера кейтерингової компанії "ARIAR CATERING SERVIСE", власника багатьох авторських програм із кондитерського мистецтва – Лариси Іванівни Беспалової та шефа-патісері ресторану "Il Gato Rossa" Реуса Марата Анатолійовича, випускника факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за спеціальністю "Ресторанні технології". На майстер-класі була також присутня відома вітчизняна рестораторка, інженер-технолог Чуницька Любов Петрівна, що давно і плідно працює з кафедрою.
Майстрами було запропоновані наступні вироби: "Шоколадний флан", основа для карамелі, цукерки з ароматизованої карамелі і різноманітні вироби з неї: напівсфери, спіралі, різні елементи флористичного дизайну тощо.
Присутні змогли ознайомитися з організацією підготовки робочих місць, з асортиментом спеціального кондитерського інвентарю, технологією виробництва оздоблювальних напівфабрикатів та прийомами виконання специфічних технологічних процесів при виробництві даних виробів в тому числі таких як витягування карамелі, створення геометричних форм тощо.
Аудиторію майстер-класу склали викладачі кафедри технології і організації ресторанного господарства, аспіранти, студенти спеціальності "Харчові технології" та студенти, що проходять інтенсивну підготовку до участі у Міжнародному фестивалі кулінарної майстерності, що відбуватиметься в травні 2018 р. в м. Ізмірі (Туреччина), який організує Асоціація шеф-кухарів Туреччини/Ege Profesyonel Ascilar Derneg.