Цукрові квіти від кафедри технології і організації ресторанного господарства в перший день весни
Загальна інформація
Майстер-класи від кафедри технології і організації ресторанного господарства стали доброю традицією, де збираються професіонали та аматори кулінарного та кондитерського мистецтва.
У перший день весни викладачами кафедри: к.т.н., доц. Медведєвою А.О., к.т.н., доц. Марцин Т.О. і аспірантом Рибчук Л.А. - проведено майстер-клас з виготовлення весняних цукрових квітів.
З вітальним словом до учасників заходу звернулись декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу д.е.н., проф. Н.І. Ведмідь та завідувач кафедри ТОРГ д.т.н., проф. М.Ф. Кравченко.
На початку зустрічі слухачам розповіли про види мастики та особливості роботи з нею, історичні факти створення цукрових "прикрас", а також про необхідний для цього інвентар. У процесі майстер-класу були показані техніки створення основи та окремих складових (пелюсток, тичинок, листочків) весняних квітів: крокусу, мімози, нарцису, яблуні; фарбування, формування квітки та створення композиції.
До роботи з мастикою були залучені глядачі: викладачі та студенти факультету ресторанного-готельного та туристичного бізнесу та факультету обліку, аудиту та інформаційних систем. Панувала позитивна та творча атмосфера.
Рибчук Л.А. розповіла про Чемпіонат Європи з оформлення тортів, який проходив 24-25 лютого 2018 р. в м. Варшава, і на якому вона представляла Україну з весняною композицією з цукрових квітів, де посіла 4 місце серед 52 країн світу. Студентів КНТЕУ було запрошено для підготовки до участі в майбутніх фестивалях та міжнародних конкурсах з кондитерського мистецтва.
Бажаємо успіхів та творчих досягнень учасникам майстер-класу.
Чекаємо на нові зустрічі!