logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Щоденник Х Консумерського фестивалю: лекція від дієтолога про раціональне харчування

Загальна інформація

У рамках X Консумерського фестивалю "Час діяти!", присвяченого Всесвітньому дню прав споживачів, за ініціативою кафедри технології і організації ресторанного господарства 16 березня 2018 року відбулася лекція "Раціональне харчування: сучасні аспекти дієтології". Спікер Сластін Владислав Володимирович, президент Ліги фітнес-дієтологів та нутриціологів України, сертифікований лікар, дієтолог МОЗ України, член Міжнародної Ліги спортивного харчування, розглянув питання щодо особливостей харчування людей, зайнятих розумовою працею.

Лектор зазначив важливість повноцінного харчування для функціонування мозку людини, а саме вживання: білків, ненасичених жирних кислот, вуглеводів, цинку, заліза, вітаміну С, вітамінів групи В тощо. Нейромедіатори, які ще називають "гормонами радості", серотонін, допамін (дофамін) та ін., що містяться у насінні гарбуза, сої, квасолі, рисі, мигдалі, яловичині, курячій грудці, повинні входити до раціону людини, особливо зайнятої розумовою діяльністю.

Студенти факультетів ресторанного-готельного та туристичного бізнесу і торгівлі та маркетингу з зацікавленням слухали про переваги та недоліки середземноморської і кетогенної дієти та про необхідність їх поєднання з фізичною активністю для підвищення ефективності.

Слухачі отримали відповіді на питання щодо важливості сніданків та дотримання режимів харчування, особливостей харчування під час іспитів тощо. Лекція сприяла підвищенню рівня професійної підготовки майбутніх фахівців та задоволенню особистих питань щодо підтримання здорового способу життя.

16.03.2018
456287
2268
остання редакція 21.03.2018
Vega