Фінал конкурсу "Кращий сомельє України-2017" пройшов на базі КНТЕУ
Загальна інформація
На базі КНТЕУ вперше відбувся фінал конкурсу "Кращий сомельє України-2017", організаторами якого стали Асоціація сомельє України, Київський національний торговельно-економічний університет, громадська спілка "Український кулінарний союз", Rest.Art.Kitchen КНТЕУ та інші.
Конкурс урочисто відкрив ректор А. А. Мазаракі, який підкреслив, що такий захід є символічним для університету, де навчають майбутніх фахівців у сфері ресторанного бізнесу. Анатолій Антонович побажав успіхів фіналістам конкурсу та перемоги найкращому.
До відкриття конкурсу також долучилися проректор з науково-педагогічної роботи С. Л. Шаповал, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В. М. Сай, декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Н. І. Ведмідь, директор Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ Л. О. Радченко та її заступник Біленко Л. М., завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Кравченко М. Ф., викладачі кафедр технології і організації ресторанного господарства, та готельно-ресторанного бізнесу, студенти.
Ще до початку фінальних випробувань півфіналісти отримали дипломи та цінні подарунки від партнерів конкурсу:
- Ларин Віталий, шеф-сомельє мережі ресторанів "ЛаФамілія", м. Київ;
- Меєр Олександр, сомельє ресторану "Вино-Кучина", Київ;
- Саприкін Дмитро, шеф-сомельє мережі ресторанів "First Line", Харків;
- Перчиклий Іван, сомельє ресторану "Прага", Київ;
- Беляєв Олександр, кавист магазину "Гуд Вайн", Київ;
- Антипін Олег, кавист "InVino", Харків;
- Ремеєв Роман, шеф-сомельє магазину "Гуд Вайн", Київ;
- Мнухин Павел, винний експерт "ВайнТайм", Київ;
- Потоцька Анна, сомельє готелю "Фермонт", Київ;
- Павлюх Богдан, сомельє ресторану "Park. Art of Rest", Львів;
- Юдін Вячеслав, сомельє ресторану "Репортер", Дніпро;
- Ярослав Панчук, кавист магазину "Гуд Вайн", Київ.
Потім почалося найцікавіше. Троє фіналістів повинні були продегустувати напій "наосліп", знайти помилкові назви у винній карті, обслуговувати гостей ресторану з декантацією та подаванням вина.
Висококваліфіковане журі оцінювали виступи фіналістів під головуванням президента Асоціації сомельє України Івана Бачуріна: Александре Масін, Машихіна Ірина, Гапон Олег, Пацера Олександр, Лавриненко Олександр, Назарчук Вячеслав, Глушко Юрій, Дьяков Олексій, Сидоренко Дмитро - серед них відомі бренд-амбасадори, шефи-сомельє та ресторатори.
Найкраще впорався з завданнями та став чемпіоном Іван Перчеклій, який представляв ресторан "Прага" у м. Київ. Друге місце посів Богдан Павлюх, третє - Ларін Віталій.