logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Сучасні проектні рішення - запорука успіху

Загальна інформація

  25 листопада 2008 року в університеті відбулося засідання круглого столу "Проектування та технічне забезпечення об'єктів ресторанного господарства", ініціатором і організатором якого була кафедра інженерно-технічних дисциплін. В роботі круглого столу взяли участь науковці, викладачі Київського національного торговельно-економічного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного аграрного університету, Національного університету харчових технологій; провідні фахівці УДНДІ проектування міст "Дніпромісто", Укрдержбудекспертизи у Київській області, підприємств "Технологічне проектне бюро", "Євростандарт", "Технотрейд", "Будмонтаж", ТЦ "Караван", ресторану "LEO-club" та ряду інших фірм і компаній, сфера діяльності яких пов'язана з готельно-ресторанним бізнесом; проектуванням об'єктів ресторанного господарства, впровадженням новітнього обладнання та інженерно-технічного забезпечення. В залі присутні студенти магістеріуму, які на завершення навчання в університеті виконують дипломну роботу з проектування комплексного закладу ресторанного господарства. 
   Ректор університету д.е.н., проф. Мазаракі А.А., виступаючи з промовою перед зібранням, відзначив особливу вагомість проектування будь-якого процесу, у т.ч. закладів ресторанного господарства. Саме на етапі проектування закладається мета, принципи, функції і якість діяльності закладу, що у кінцевому рахунку забезпечує йому імідж, економічну ефективність, перспективу розвитку. 
 І  нженерній підготовці фахівців в університеті приділяється велика увага. Розроблено необхідне навчально-методичне забезпечення, втілені у навчальний процес комп'ютерні програми проектування, сучасні методи інженерних економічних розрахунків тощо. Вперше в Україні нещодавно авторським колективом викладачів університету видано навчальний посібник "Проектування закладів ресторанного господарства", зміст якого наближає навчальний процес до реальної діяльності проектних організацій, тому посібник є корисним студентам, викладачам і фахівцям-практикам. 
   З доповіддю "Інженерно-технічна компонента формування фахівців для ресторанного бізнесу" виступила зав. кафедри інженерно-технічних дисциплін, к.т.н., доц. Шаповал С.Л. На засіданні зацікавлено обговорені актуальні проблеми розвитку ресторанного бізнесу, підвищення якості сервісу, вдосконалення проектування на основі енергозбереження, автоматизації бізнес-процесів, передових технологій сучасного високотехнологічного обладнання тощо. 
   Учасники круглого столу схвалили проект рекомендацій, які спрямовані на поліпшення підготовки фахівців - менеджерів ресторанного бізнесу. Звернуто увагу на вдосконалення магістерських програм підготовки, забезпечення професійних компетенцій, набуття практичних навичок майбутнього фахівця, поглиблення співпраці з підприємствами в питаннях практики студентів, стажування викладачів, проведення наукових досліджень, залучення до навчального процесу успішних керівників, відомих практиків ресторанного бізнесу.

30.11.2008
annzo
1944
остання редакція 30.11.2008
23