logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Результати V Міжнародного конкурсу ресторанних технологій "BestCookFest-2018"

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті протягом 4-6 жовтня 2018 року відбувалася унікальна подія світу кулінарії - V Міжнародний конкурс ресторанних технологій "BESTCookFEST-2018".

Захід організовано Київським національним торговельно-економічним університетом спільно з громадською спілкою "Український кулінарний союз" та Егейською професійною асоціацією шеф-кухарів EPAD (Туреччина) для досвідчених фахівців ресторанного господарства і кулінарів-початківців, які прагнуть розвиватися, опановувати професійні компетентності та практичні навички, збагачувати досвід з кулінарного і кондитерського мистецтва.

Церемонія офіційного відкриття фестивалю відбулась 4 жовтня у Конгрес-холі КНТЕУ за участю адміністрації університету - Притульської Наталії Володимирівни, Шаповал Світлани Леонідівни, Сая Валерія Миколайовича, Мельниченко Світлани Володимирівни, віце-президента громадської спілки "Український кулінарний союз" Радченко Людмили Олексіївни, президента Егейської професійної асоціації шеф-кухарів EPAD (Туреччина) Сефера Япіджі, президента національної туристичної організації України Ліптуги Івана Леонідовича, Надзвичайного та повноважного Посла Республіки Туреччина в Україні Йонет Джан Тезеля, Надзвичайного та повноважного Посла Словацької Республіки в Україні Марека Шафіна та делегації Братиславської Школи економіки та менеджменту, представників національних професійних асоціацій шеф-кухарів Туреччини, Монголії, Республіки Маврикій, Великобританії, Данії, Албанії, Ізраїлю, Сербії, Мальти, Хорватії, Болгарії, Мексики, Ісландії, Арменії, Азербайджану та Українського кулінарного союзу, партнерів, учасників змагань та гостей.

На урочистому відкритті "BESTCookFEST-2018" із вітальним словом виступила перший проректор університету з науково-педагогічної роботи Наталія Володимирівна Притульська. Привітала учасників та гостей змагань директор громадської спілки "Український кулінарний союз" Надія Іванівна Ведмідь. Президент національної туристичної організації України, радник Першого віце-прем'єр-міністра України Ліптуга Іван Леонідович, побажав учасникам змагань успіхів та відзначив важливість цієї брендової події для підвищення рейтингу туристичної привабливості України. Від суддівського корпусу фестивалю виступив президент Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я та європейських регіонів Желко Невен Бремеч.

Учасників та гостей привітала міжнародна суддівська колегія у складі 40 шеф-кухарів, зокрема: Желко Невен Бремеч (Хорватія), Сефер Япіджі, Байрам Озрек, Тайфун Гюндуз (Туреччина), Йозеф Арбід (Ізраїль), Мімоза Балла (Албанія), Алан Пайєн (Маврикій), Гвідо Дебоно (Мальта), Даніела Пантіч Влахович (Сербія), П’єр Газань-Паронто (Франція), Батбаатар Рагча (Монголія), Девід Мішель Мізон (Великобританія), Саркіс Якубян (Арменія), Ашуров Ага Фрахад Огли (Азербайджан), Марія Шрамко (Ісландія), Кнуд Еріх Ларсен (Данія), Михаїл Здравков та Веселіна Славчева (Болгарія), Альберто Жерардо Хамфрі Гуереро (Мексика), Людмила Радченко, Леоніда Біленко, Ганна Гасанова, Галина Лосєва, Любов Чуницька, Галина Локай, Анна Якобець, Віктор Тимчишин, Михайло Кравченко, Ігор Місевич, Тетяна Забігайло (Україна).

Склад професіоналів свідчить про високий статус заходу, забезпечує високий професійний рівень суддівства кулінарних змагань і сприяє зміцненню дружніх відносин між кулінарними спільнотами України та інших держав.

Під час урочистого відкриття V Міжнародного конкурсу ресторанних технологій "BESTCookFEST-2018" на площі Конгрес-центру КНТЕУ зібралася 901 особа, одягнена у спеціальний професійний одяг кухарів (кітель). За результатами підрахунку КНТЕУ та громадська спілка "Український кулінарний союз" (ГС УКС) увійшли до Національного реєстру рекордів України, що завірено відповідним сертифікатом.

У змаганнях фестивалю взяли участь більше 200 учасників із 10 країн: Туреччина, Німеччина, Хорватія, Сербія, Болгарія, Монголія, Азербайджан, Китай, Білорусь та Україна. Конкурсанти змагалися у 22 номінаціях з кулінарного і кондитерського мистецтва, ресторанного сервісу.

108 учасників змагань взяли участь у 9 номінаціях індивідуального практичного класу: "Вегетаріанська страва", "Страва з м’яса", "Страва з м’яса птиці", "Сучасна кухня", "Паста", "Страва з риби", "Страва автентичної кухні", "Ресторанний десерт" та "Карвінг". За кубки першості змагалися 23 команди професійних шеф-кухарів і юніорів.

У номінації "Краща команда шеф-кухарів професіоналів" змагались 8 команд професіоналів з України, Туреччини, Болгарії, Азербайджану, Китаю і Монголії. Гран-прі отримала збірна команда "Тріада", що складалася з членів ГС УКС  (м. Київ, Україна).

У номінації "Краща команда шеф-кухарів юніорів" змагалися 9 команд юніорів з України, Сербії і Туреччини. Гран-прі отримала команда Вищої школи туризму, Белград, Сербія (High School for tourism, Belgrade, Serbia).

У номінації "Кращий університет року" змагалися 6 команд навчальних закладів – Київського національного торговельно-економічного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Харківського державного університету харчування і торгівлі, Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, команда Туреччини. І місце і кубок у цій номінації виборола команда Туреччини  - Kcaeli Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turkey.

У 8 номінаціях арт-класу з кондитерського мистецтва (цукрові квіти, робота з карамелі, робота з шоколаду, робота з марципану, мастики, святковий торт, ексклюзивний весільний торт, художня робота з тіста) взяли участь більше 50 учасників. Головою суддівської комісії в номінації арт-клас V-го Міжнародного конкурсу ресторанних технологій "BESTCookFEST-2018" виступила олімпійська чемпіонка з кондитерського мистецтва та засновниця професійної школи кондитерського мистецтва Марія Шрамко. Гран-прі в номінації арт-клас отримала Альона Крячко.

У межах Міжнародного конкурсу ресторанних технологій "BESTCookFEST-2018" проведено ряд інших заходів: парад шефів, змагання кулінарних команд з приготування борщу "Борщ-фест", Барбекю-фест, майстер-класи від членів суддівського корпусу  "LiveCookingShow" та інші. Всі учасники та гості зазначили, що це були не просто кулінарні змагання, а справжнє кулінарне свято, де кожен зміг скуштувати колоритний національний борщ та страви барбекю, приготовлені за унікальними рецептами з різних регіонів України.

У змаганнях з приготування борщу взяли участь 8 команд, зокрема: команда  Хмельницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (І місце), команда Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (ІІ місце), команда Житомирського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (ІІІ місце), команда Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (диплом "Кращий молодий шеф"), команда Вінницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (диплом за перемогу в номінації "Відданість національним традиціям"), команда Київського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (диплом за перемогу в номінації "Приз глядацьких симпатій"), команда  Чернівецького  торговельно-економічного інституту КНТЕУ (диплом за перемогу в номінації "Креативність і творчість"), команда ресторану "Агнешка", м. Житомир (диплом за перемогу в номінації "Краща презентація страви").

Велику вдячність від імені керівництва КНТЕУ та ГС УКС висловлюємо директорам закладів команд-учасниць, зокрема: Губареву Григорію Леонідовичу, Трішкіній Ніні Іванівні, Радченко Людмилі Олексіївні, Павлюк Ларисі Іванівні, Балицькій Валентині Євгенівні, Олійнику Олегу Вікторовичу, Ореховській Тетяні Миколаївні, Сердюк Ользі Станіславівні.

Із професійними майстер-класами "LiveCookingShow" виступили члени суддівського корпусу: Ігор Місевич – фіналіст кулінарного шоу "Майстер-шеф"; Олександр Венглінський – бренд-шеф вегетеріанського ресторану в Алмати (Казахстан), багаторазовий призер міжнародних кулінарних чемпіонатів, член Українського кулінарного союзу, магістр КНТЕУ; Slavcheva Veselina президент професійної кулінарної асоціації (Боргарія); Alberto Gerardo Humphrey Guerrero – Latin & Central American President of ICU; Zeljko Neven Bremec (Желко) – президент Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я та європейських регіонів (Хорватія); David Michel Mizon – міжнародний суддя кулінарних змагань (Великобританія); Alan Payen – суддя, акредитований Всесвітньою асоціацією спільнот шеф-кухарів WACS, член Асоціації шеф-кухарів Республіки Маврикій; Mimoza Balla – віце-президент і міжнародний координатор Асоціації "Taste of Peace" (Албанія); Guido Debono – президент Асоціації шеф-кухарів Мальти; Sefer Yapici – президент Асоціації професійних шеф-кухарів EPAD (Республіка Туреччина); Bayram Ozrek – член Асоціації професійних шеф-кухарів EPAD (Республіка Туреччина).

Захід проведено за матеріально-технічної та фінансової підтримки партнерів "BestCookFest-2018":

  • НОВИЙ ПРОЕКТ професійне обладнання для торгівлі та ресторанів;
  • Robot-Coupе – професійне обладнання для ресторанів;
  • МЕТРО Кеш енд Кері Україна;
  • Заміський сімейний клуб  “ТРИПІЛЬСЬКЕ СОНЦЕ";
  • Premier Hotels and Resorts – перша мережа готелів в Україні;
  • 11 МІРРОРЗ ОТЕЛЬ - перший дизайн-готель України;
  • Senator Hotels and Apartments – мережа апарт-готелів;       
  • Готель "Ibis Київ Центр";
  • "Континент-Кард" – мережа ресторанів та готелів;
  • Готель "Хрещатик";
  • Готельний комплекс "Турист";
  • Культурно-розважальний комплекс "PREMIER";
  • Рибна гастроЛавка "Чорноморка";
  • Компанія "Лібертад-М" - офіційний та ексклюзивний дистриб'ютор японських професійних ножів KAI в Україні;
  • ТОВ "Вальдівія ГОЛД" - ексклюзивний дистриб'ютор олії авокадо Mira Naturals; 
  • Kotányi - елітні спеції та трави;
  • Жива чай - колекція трав'яних чаїв;
  • РЕСТО СПІЛЬНОТА - об'єднання закладів ресторанного господарства та учасників ринку HoReCa;
  • UAINFO - українське інтернет-видання.

Дякуємо Галині Іванівні Лосевій (господиня заміського готельно-ресторанного комплексу "Трипілля"), Любові Петрівні Чуницькій та Тетяні Сергіївні Забігайло за гостинність та ознайомлення іноземних гостей із національним кулінарним колоритом в українських закладах ресторанного господарства.

Український кулінарний союз щиро дякує ректору КНТЕУ, президенту ГС "Український кулінарний союз" Анатолію Антоновичу Мазаракі за ідейне натхнення та креативне керівництво проектом "Міжнародний конкурс ресторанних технологій "BestCookFest-2018", популяризацію кулінарного мистецтва та сфери гостинності, розвиток міжнародного партнерства.

Велика вдячність ректорату та всьому колективу КНТЕУ, директорам та колективам Житомирського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Хмельницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Вінницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Київського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Харківського державного університету харчування і торгівлі, Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, команді ресторану "Агнешка" м. Житомир, усім співорганізаторам і партнерам фестивалю, а також усім, хто доклав зусиль та сприяв успішному проведенню міжнародного кулінарного заходу.

 Командні змагання з приготування борщу "Борщ-фест"
 Номінація SR "Ресторанний сервіс"
 Індивідуальні практичні змагання професіоналів у категорії  СР
 Індивідуальні практичні змагання юніорів у категорії  СJ
Командні змагання 

06.10.2018
42265
4538
остання редакція 02.06.2020
433884