logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Інавгурація 2009/10 навчального року

Загальна інформація

  31 серпня 2009 р. в університеті в урочистій обстановці відбулася Інавгурація 2009/10 навчального року та церемонія посвяти першокурсників у студенти КНТЕУ. Це - хвилююча подія прийняття до університетської родини нового покоління молоді. 
   Перед головним корпусом університету зібралися студенти, їхні батьки викладачі, співробітники, почесні гості. На флагштоках - прапори України, КНТЕУ. 
Десята година ранку. Розпочинається офіційна частина свята.
   За традицію, урочисте зібрання відкриває ректор КНТЕУ, доктор економічних наук, професор, академік АПН України Анатолій Антонович Мазаракі. Вітаючи всіх присутніх з початком 2009/10 навчального року, 64-го в історії університету, він відзначив, що університет є сучасним, найвідомішим, найпрестижнішим вищим навчальним закладом. У рейтингу університетів, визначеному роботодавцями, КНТЕУ постійно посідає 4-5 місце. Це своєрідний мегаполіс, в якому навчається 38 тис. студентів і до складу якого входить 5 інститутів, 2 навчальних центри, 6 коледжів і 3 вищі комерційні училища, що охоплюють більшість регіонів країни. Вже 5 років навчальний процес відбувається в рамках положень Болонської декларації. Зміст навчальних програм відповідає потребам ринку праці. В університеті розроблено та вперше в Україні запроваджено додатки до дипломів з урахуванням вимог Європейської кредитно-трансферної системи. 
Кожний навчальний рік - це новий крок на шляху суттєвого підвищення якості освіти, забезпечення підготовки висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців, максимально адаптованих до умов ринкової економіки. Необхідні професійні якості виховуються завдяки активній участі студентів у науково-дослідній роботі, у різноманітних вітчизняних і міжнародних творчих змаганнях-олімпіадах, конкурсах, наукових конференціях. У минулому навчальному році студентами опубліковано 1700 статей. Під час захисту дипломів державними екзаменаційними комісіями рекомендовано до вступу до аспірантури 136 випускників з числа відмінників навчання.
  Професорсько-викладацький склад університету повністю кваліфікований академічно і професійно. На кафедрах працюють 500 докторів наук, професорів, кандидатів наук, доцентів, 40 викладачам присвоєно почесні звання України, частина викладачів обрана членами національних та галузевих наук, входить до багатьох громадських професійних утворень, які відіграють вагому роль у розвитку освіти і науки України. Гордістю вузу є сучасна бібліотека, яка є найбільшою серед економічних і юридичних університетів України. 
   Науковці університету ведуть дослідження з актуальних проблем розвитку економіки, вносять свої пропозиції до проектів законів України, часто виступають у засобах масової інформації, у т.ч. по телебаченню, а також як громадські експерти споживчих якостей товарів. 
   Велика увага приділяється розвитку студентського самоврядування. Уповноважені представники студентства є у складі конференції трудового колективу, вчених рад університету і факультетів. За участю студентського активу вирішуються проблеми забезпечення високоякісної освіти, гармонійного розвитку особистості, запобігання різних негативних проявів. Активно залучаються студенти до управління гуртожитками, охорони громадського порядку, проведення виховних заходів, діяльності наукового товариства студентів і молодих вчених. Студентське самоврядування бере участь в призначенні стипендій, поселенні в гуртожитки, розгляді питань про відрахування. Вагомий внесок студентства у проведенні акцій милосердя, донорства. 
   Університет має широкі міжнародні зв'язки, здійснює співробітництво з 50-ти спорідненими навчальними закладами 22 країн. В університеті створено сприятливі умови для навчання, побуту, дозвілля студентів. Функціонують 5 гуртожитків і розпочато будівництво ще одного гуртожитку на 550 місць, який буде відповідати міжнародному рівню і прийматиме учасників "Євро-2012". 
   У 2009 році до головного університету прийнято 3969 студентів, із них 1889 - це студенти-першокурсники. Вітаючи їх, А.А.Мазаракі побажав усім міцного здоров'я, нових успіхів, усіх гараздів та закликав наполегливо опановувати знання, набувати практичних навичок майбутнього фахівця, берегти ім'я студента Київського національного торговельно-економічного університету, примножувати його славні традиції. 
До слова запрошується Ніколаєнко С.М., народний депутат України II, III, IV, V скликань, Міністр освіти і науки України 2005-2007 років, Голова Громадської Ради освітян і науковців, професор, член наглядової ради КНТЕУ. Від імені наглядової ради він щиросердечно привітав тих, хто в перший раз вступив на поріг одного із знаних вузів країни. Першокурсники зробили правильний вибір, вступивши до стін провідного вузу економічного спрямування в Україні, Європі, яким є КНТЕУ. В майбутньому вони стануть відомими фахівцями своєї справи, бо з ними будуть працювати високого рівня викладачі. Саме висококваліфікованих фахівців потребує сьогодні Україна, бо на недоліках торгівлі, особливо зовнішньої, втрачає мільйони гривень. У нашої країни величезне майбутнє завдяки присутній тут молоді. Вища освіта України і далі буде однією з найкращих на терені Європи. Ніколаєнко С.М. побажав першокурсникам - плідно використовувати студентські роки для духовного збагачення, фізичного вдосконалення, викладачам - професійної наснаги, всім присутнім - здоров'я, економічних гараздів, людського щастя.
   Зачитуються привітальні телеграми, які надійшли до університету з нагоди початку нового навчального року. 
Від імені студентства КНТЕУ виступає Голова ради студентського самоврядування Сергій Радченко. Він дякує ректору, членам ректорату, всім викладачам і співробітникам університету за постійну турботу та запевняє, що студентство КНТЕУ докладе всіх зусиль, щоб отримати знання, опанувати професії, добрими справами в майбутньому прославити рідний університет.
   Оголошується проведення матрикуляції. Ректор А.А.Мазаракі вручає 10 першокурсникам - представникам факультетів залікові книжки як символ вступу до студентства. Студенти урочисто присягаються наполегливо і глибоко оволодівати теоретичними знаннями і практичними навичками, необхідними для сучасного фахівця, постійно прагнути до морального і професійного вдосконалення, примножувати традиції університету, сприяти його розвитку та процвітанню. У виконанні визнаного високими мистецькими якостями студентського камерного хору звучить міжнародний студентський гімн "Гаудеамус". 
   Відбувся святковий концерт за участю самодіяльних митців культурно-мистецького центру університету. 
Урочистості, присвячені початку нового 2009/2010 навчального року, своєю організованістю, яскравістю оформлення і змістом наповнення викликали у всіх учасників святковість настрою, душевний підйом.

 

 


Відділ навчально-виховної роботи

04.09.2009
annzo
1909
остання редакція 04.09.2009
23