Майстер-клас "Автентична кухня Азербайджану"
Загальна інформація
У рамках вивчення дисципліни "Етнічна кулінарія" почесний член Національної асоціації кулінарів Азербайджану, переможець світових кулінарних фестивалів – Саламов Ага 30 листопада 2018 року провів майстер-клас з ініціативи кафедри технології і організації ресторанного господарства та під керівництвом к.т.н., доцента кафедри Т. О. Марцин.
Під час майстер-класу учасники дізнались про кухню Азербайджану та особливості приготування національної страви – плову.
Приготування плову відбувається за певними правилами та вимагає навичок і досвіду, яким із задоволенням поділився Саламов Ага.
Учасники взяли участь у приготуванні та дегустації плову, який є на всіх святкових заходах, – шах-плову. Під час приготування страви попередньо зроблений рис зі спеціями, сухофруктами та куркою загортають повністю в лаваш або газмах. У шах-плові утворюється хрустка скоринка, яка надає незвичний вид і особливий смак.
На майстер-класі були присутні студенти та викладачі факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу на чолі з деканом факультету Н. І. Ведмідь.
Чекаємо на нові смачні зустрічі від кафедри технології і організації ресторанного господарства, які залишаються доброю традицією.