logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнська студентська наукова конференція "Актуальні проблеми розвитку готельно-ресторанного, туристичного та виставкового бізнесу"

Загальна інформація

   Факультетом ресторанно-готельного та туристичного бізнесу 25-26 березня 2010 року проведено Всеукраїнську студентську наукову конференцію на тему "Актуальні проблеми розвитку готельно-ресторанного, туристичного та виставкового бізнесу" з метою обговорення актуальних напрямів розвитку теоретичних та прикладних досліджень у сфері туристичного, готельного, ресторанного та виставкового бізнесу. 
Було організовано засідання 8 секцій, 9 дискусійних круглих столів та презентацію стендових доповідей за науковими напрямами.
   Дискусійні круглі столи були присвячені обговоренню таких наукових проблем
> Розвиток туризму в Україні в контексті підготовки до Чемпіонату Європи з футболу
> Економічні проблеми та перспективи розвитку підприємств туристичної індустрії
> Управління підприємствами туристичної індустрії в умовах світової фінансової кризи: проблеми, можливості, перспективи
> Актуальні проблеми та перспективи розвитку виставкової діяльності в Україні
> Харчування студентів: теорія і практика
> Шкільне харчування: сучасний стан і шляхи удосконалення
> Проектування, будівництво, дизайн об'єктів туристичної індустрії - сучасні можливості та перспективи
> Перспективи розвитку та вдосконалення устаткування закладів готельно-ресторанного господарства і торгівлі
> Безпека праці у сфері обслуговування

   Секції працювали за такими науковими напрямами
–Новітні технології продукціїї ресторанного господартсва
–Туризм в Україні: організаційні аспекти та перспективи розвитку
–Сучасні технології обслуговування в ресторанному господарстві
–Оптимізація якості продукції ресторанного господарства
–Сучасні напрями проектування закладів ресторанного господарства
–Інноваційна методологія фізичних досліджень сировини і матеріалів
–Фізичне виховання як невід'ємна частина гармонійного розвитку особистості
У роботі конференції взяли участь 474 студенти та 72 викладачі (в т.ч. інших ВНЗ), серед яких:
– Одеська національна академія харчових технологій.
– Полтавський університет споживчої кооперації України.
– Харківська національна академія міського господарства.
– Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського.
– Харківський державний університет харчування та торгівлі.
В рамках конференції працювала секція за результатами 2 туру всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук за напрямом "Готельно-ресторанна справа". За результатами роботи претенденти на нагороди підтвердили свої призові місця.
Диплом першого ступеня отримала Демешок Ірина Миколаївна, студентка магістерської програми ФРГТБ, науковий керівник - Антонюк Ірина Юріївна, к.т.н., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства.
В роботі конференції брали участь 12 учнів старших класів гімназій і загальноосвітніх шкіл, в т. ч.: Економіко-правовий ліцей, ліцей "ЕКО" № 198, школа "Леді", ліцей "Наукова зміна".
Заплановано - 151 доповідь з виступом та 344 стендових доповіді.
Заслухано - 194 доповіді та представлено 344 стендових доповіді.
За результатами роботи кращими визнано 119 доповідей, у тому числі:
– 4 - студенти доповідачі на пленарному засіданні нагороджені дипломами І ступеня та цінними подарунками (книгами);
– 16 студентів нагороджені дипломами І ступеня та цінними подарунками (книгами);
– 37 студентів нагороджені дипломами II ступеня;
– 46 студентів нагороджені дипломами III ступеня;
– 16 студентів нагороджені Листами подяки.
   Позитивним у роботі конференції є: 
- доповіді студентів носять проблемний, дослідницький характер, мають наукове та практичне значення;
- проаналізовано сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного, туристичного та виставкового бізнесу;
- висвітлено проблеми, можливості та перспективи розвитку досліджуваних галузей в умовах світової економічної кризи;
- особливу увагу в цьому році приділено розвитку туризму в Україні в контексті підготовки до Чемпіонату Європи з футболу.
   В роботі конференції брали участь призери Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з напрямів "Харчова технологія та інженерія" та "Менеджмент", де студенти факультету зайняли призові місця та отримали диплом другого ступеня. Це: Магалецька Ірина Анатоліївна, студентка магістерської програми, 6 гр. ФРГТБ, науковий керівник - Пересічний Михайло Іванович, д.т.н., проф. та Жук Ірина Миколаївна, студентка магістерської програми, 5 гр. ФРГТБ, наукові керівники - Мельниченко Світлана Володимирівна, д.е.н., проф., Ведмідь Надія Іванівна, к.е.н, доц. 
Всі доповіді викликали активну дискусію серед студентів.
   Необхідно відзначити активну участь у роботі конференції студентів магістратури, доповіді яких вже апробовано й опубліковано в збірнику статей КНТЕУ. 
   Пропозиції
– У подальшому розглядати на конференціях доповіді по аналізу роботи закладів готельно-ресторанного, туристичного та виставкового бізнесу, на яких студенти факультету проходять практику та стажування.
– Враховуючи різний рівень підготовки студентів, формувати секції та дискусійні столи окремо по курсах.
– Кращі доповіді рекомендувати до опублікування в університетських виданнях.

 

Декан ФРГТБ М.І. Пересічний

31.03.2010
annzo
3564
остання редакція 31.03.2010
23