Досвід провідних фахівців ресторанного бізнесу для студентів першого курсу ФРГТБ
Загальна інформація
Для студентів першого курсу бакалаврату, які навчаються за спеціальністю «Харчові технології», протягом 21-25 вересня 2020 року проведено серію онлайн-лекцій провідними фахівцями ресторанного бізнесу, експертами з харчових технологій у закладах HoReCa.
Студенти отримали цікаву інформацію про перспективи професійного
і кар'єрного розвитку в ресторанному бізнесі, про сучасні виклики
ринку та риси успішного ресторатора, який спроможний забезпечити
бездоганний сервіс, запровадити інноваційні підходи в організації
виробничо-технологічної та сервісної діяльності суб'єктів
ресторанного бізнесу.
Фахівці зі сфери гостинності поділилися зі слухачами
освітньої бакалаврської програми «Технологія та організація
ресторанного бізнесу» власним досвідом успішної діяльності
в галузі, розповіли про надзвичайну важливість для формування
конкурентоспроможних фахівців якісної фахової підготовки, яка
забезпечується запропонованою освітньою програмою університету.
Куратори студентів 6 і 7 груп першого курсу бакалаврату –
викладачі кафедри технології і організації ресторанного
господарства (проф. Грабовська О.В., проф. Кравченко М.Ф.)
організували для студентів онлайн-зустрічі.
21 вересня 2020 року студенти 6 і 7 груп першого курсу бакалаврату
послухали лекцію і поставити запитання Косяченко Анжеліці
Володимирівні, експерту з харчових технологій у закладах
HoReCa, директору готельно-ресторанного комплексу «Чабани»,
ресторану «Меланж», мережі ресторанів швидкого харчування «Борщ»,
яка поділилася зі студентами інформацією про те, що її знання як
фахівця з харчових технологій дуже допомагають їй виконувати
функції менеджера мережі ресторанів.
Наступна зустріч відбулася 23 вересня 2020 року з Чуницькою Любов Петрівною – експертом з харчових технологій та міжнародного сервісу в закладах HoReCa, суддею міжнародних, національних та регіональних кулінарних конкурсів, заслуженим працівником ресторанного господарства. Любов Петрівна пояснила студентам важливість посади технолога у ресторані, коротко розповіла про необхідність набуття певних навичок і компетенцій під час навчання в університеті, запропонувала студентам свою допомогу в розумінні деяких виробничих питань.
Цікавою була зустріч з випускником кафедри, учасником і переможцем багатьох міжнародних і національних конкурсів Гриценком Олександром, який поділився досвідом роботи на посаді шеф-кухаря ресторану. Гарною мотивацією до навчання стала для студентів розповідь пана Олександра про підготовку і участь у кулінарних конкурсах.
25 вересня 2020 року відбулася зустріч студентів з бренд шеф-пекарем «Profitex Україна», експертом з хлібопечення, викладачем Chefs Academy кулінарної студії "GastroLOFT" Козар Вітою Дмитрівною, яка натхненно розповіла про особливості приготування різних видів тіста і сучасні тенденції у випіканні хліба, а також надихнула студентів до творчого пошуку і розвитку в професії.
Бажаємо студентам успіхів у навчанні і професійного зростання!