Онлайн-лекція Кнуда Еріка Ларсена на тему «Сучасні тренди ресторанної продукції»
Загальна інформація
У рамках заходів, присвячених відзначенню Міжнародного дня кухаря і кулінара – 2020, перед здобувачами факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу 21 жовтня 2020 року виступив Кнуд Ерік Ларсен, міжнародний експерт з ресторанних технологій, виконавчий директор КМ Scandinavia, член Асоціації шеф-кухарів Норвегії, Всесвітньої асоціації шеф-кухарів WACS, суддя міжнародних кулінарних змагань, наставник кулінарної команди юніорів КНТЕУ, з лекцією (англійською мовою) на тему «Сучасні тренди ресторанної продукції». Кількість зацікавлених учасників відеоконференції перевищила 40 осіб.
Лектор представив власне бачення сучасних трендів ресторанних технологій у світі, використання нових сировинних інгредієнтів та технік їх обробки, зазначив про підвищення інтересу до сировини рослинного походження, зокрема з нетрадиційних джерел, підвищення зацікавленості у світі до веганської кухні, зростаючу популярність страв із веганського м'яса, використання низькотемпературних ощадних способів кулінарного оброблення продуктів, використання нових технік коптіння та орієнтацію на безвідходне виробництво ресторанної продукції. Пан Кнуд Ерік ознайомив слухачів із сучасними трендами дизайну ресторанної продукції, терміном "ф'южн кулінарія", особливостями розвитку ф'южн кулінарії у гастрономічних концепціях ресторанів світу.
Студенти ставили конкретні запитання спікеру щодо тенденцій розвитку ресторанного бізнесу в Україні, зокрема стосовно перспектив відкриття мішленівських ресторанів, популярності ф'южн гастрономічних концепцій у закладах ресторанного господарства тощо.
Адміністрація факультету та кафедра технології і організації ресторанного господарства висловили подяку пану Кнуду Еріку Ларсену за надану студентам можливість поспілкуватися з експертом ресторанних технологій із 40–річним міжнародним досвідом роботи в галузі.