logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Студентська олімпіада з дисципліни «Вища та прикладна математика»

Загальна інформація

У КНТЕУ 1 грудня 2020 року була проведена університетська студентська олімпіада з дисципліни «Вища та прикладна математика». Мета олімпіади – розвиток творчих здібностей студентів, підвищення їх інтересу  до математичних методів розв’язування економічних задач. Організаторами олімпіади є факультет інформаційних технологій і кафедра вищої та прикладної математики. 

Цього року студентська олімпіада проходила дистанційно. Випробувати свої сили вирішили 70 студентів-першокурсників, які представляли різні факультети нашого університету. У розрізі факультетів КНТЕУ кількісний склад учасників олімпіади виглядає так: ФІТ – 19 студентів, ФМТП – 15, ФФО – 27,  ФЕМП – 9.

Привітальним словом відкрив олімпіаду декан факультету інформаційних технологій Харченко Олександр Анатолійович, який  у своєму виступі зазначив, що в університеті математичній підготовці студентів відводиться значне місце. Майбутні спеціалісти повинні не тільки отримати запас необхідних знань, навчитись розв’язувати конкретні економіко-математичні задачі, що зустрічаються у практичній роботі, але й досягти розвинутого логічного мислення, за відсутності якого неможливо ставити, опрацьовувати і знаходити розв’язки різноманітних виробничих проблем. 

Завідувач кафедри вищої та прикладної математики доктор фізико-математичних наук, професор Щетініна Олена Костянтинівна також тепло привітала талановитих і активних студентів, яких цікавить дослідження економічних проблем за допомогою математичних методів, побажала їм успіхів і відмітила, що математична освіта є універсальною складовою фахової підготовки для більшості спеціальностей у закладах вищої освіти. Знаменно, що цей 2020 рік є роком математичної освіти в Україні.

Переможцями олімпіади стали:

ПІБ

Факультет

Місце

Зульфугарова Карина

ФМТП, І курс, 9А група

І

Куликовський Ілля

ФІТ, І курс, 7 група

ІІ

Малько Даніела

ФЕМП, І курс, 9 група

ІІ

Федорович Діана

ФФО, І курс, 1 група

ІІ

Рула Олександра

ФМТП, І курс, 8 група

ІІІ

Олійник Аліна

ФФО, І курс, 1 група

ІІІ

Також хотілося б відзначити Рудас Карину (ФЕМП, І курс, 5 група), Фесюна Станіслава (ФЕМП, І курс, 1 група), Полонського Романа (ФФО, І курс, 1 група), Олійник Олену (ФФО, І курс, 5.2 група).

Щиро вітаємо переможців і бажаємо подальших успіхів і здобутків у навчанні!

01.12.2020
433884
2937
остання редакція 09.12.2020
Vega