logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Привітання ректора КНТЕУ А.А. Мазаракі з нагоди Міжнародного дня студента

Загальна інформація

Шановні студенти! Дорогі друзі!

 

  

  17 листопада має особливе значення для студентів всього світу, це - Міжнародний день студента. Таке свято зближує та об'єднує молодих людей, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів.
Студенти завжди були найбільш волелюбною, незалежною та креативною частиною суспільства, тому ідея власного свята завжди збуджувала їхні молоді душі. Міжнародний день студентів був заснований у 1941 році в Лондоні на світлу пам'ять загиблих студентів Чехословаччини. В Україні згідно з Указом Президента Л.Д. Кучми 17 листопада відзначається День студента.
У Київському національному торговельно-економічному університеті навчається 12 429 студентів, разом з регіональними підрозділами 36 796.
   Кожний студент нашого університету - це особистість, яка по-справжньому розкривається у стінах нашого навчального закладу. І сьогодні ми пишаємося нашими студентами, які отримували академічні стипендії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, стипендію імені Президента Торгово-промислової палати України О.П. Михайліченка (всього 18 студентів). Тридцять двоє молодих людей отримують персональну стипендію Київського національного торговельно-економічного університету.
Варто відзначити, що 11 студентів стали переможцями ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з різних дисциплін та спеціальностей, отримали 13 призових місць на Всеукраїнському конкурсі з природничих, технічних і гуманітарних наук. 18 студентів взяло участь у Міжнародних та Всеукраїнських конференціях, де 6 студентів отримали дипломи І-ІІІ ступеню.
Активізувалась робота ради студентського самоврядування університету, факультетів, гуртожитків. Налагоджено партнерство між викладачами і студентами, між студентським самоврядуванням та адміністрацією університету. Студентське самоврядування стало структурованим, потужним, соціально-активним у навчально-виховному процесі. Певна кількість студентів бере участь у засіданнях вченої ради університету, факультетів, у роботі конференції трудового колективу, засіданнях ради з організаційно-виховної роботи, засіданнях стипендіальної комісії тощо. Успішно діє волонтерський рух допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни. Так, 4 листопада підписано Меморандум про співпрацю між радою студентського самоврядування університету та радою ветеранів війни і праці.
Молодь активно займається благодійністю: студенти піклуються про 6 дитячих будинків, третій рік поспіль беруть участь у благодійній акції "Серце до серця", а 311 студентів стали донорами тільки у цьому році.
   Для організації змістовного дозвілля у культурно-мистецькому центрі діють 3 гуртки художньої самодіяльності. Свої творчі таланти студенти вдосконалюють у студентському академічному камерному хорі та у хореографічному ансамблі "Візерунки".
Для підтримки здорового способу життя, розвитку фізичної культури в університеті створена потужна спортивна матеріально-технічна база. У спортивних секціях з 12 напрямів задіяно майже 2 тисячі студентів, 500 студентів 3-5 курсів постійно займаються в тренажерному залі, спортивному манежі та у складі збірних команд університету беруть участь в спортивних змаганнях. Зокрема, 6 студентів у складі збірних команд України з різних видів спорту їздили на Олімпійські ігри у Пекін.
   У гуртожитках активізувалась робота студентського самоврядування щодо належного дотримання правил проживання. Такі заходи, як: конкурс на кращий гуртожиток та визначення "Зразкової кімнати", участь у добробуті студентського містечка, конкурси творчих робіт, спортивні змагання - стали вже традиційними.

   Майбутнє належить молодим, сповненим життєвої енергії людям. Країні вже сьогодні потрібні ваші знання, ваш реальний внесок у справу державотворення, велику справу побудови демократичної процвітаючої України. Творчо мислити, прагнути пізнавати незвідане, ставити досяжну мету і досягати свого - таким має бути кредо сучасного студента.

   Бажаю вам міцного здоров'я, невичерпного оптимізму, натхнення й наполегливості в оволодінні знаннями, неодмінних успіхів у навчанні, нових творчих досягнень, гармонійного духовного та фізичного розвитку. Хай кожен пройдений навчальний рік наближає Вас до головної мети - знайти своє місце у житті й стати гідним громадянином нашої великої країни - України!

З повагою,
Ректор А.А. Мазаракі

17.11.2010
annzo
2725
остання редакція 17.11.2010
23