logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Захист випускних кваліфікаційних проєктів на кафедрі технології і організації ресторанного господарства

Загальна інформація

Успішно завершено захисти випускних кваліфікаційних проєктів ОС «магістр» за освітньо-професійними програмами «Інноваційні технології в ресторанному бізнесі» і «Крафтові технології». Результати виконання випускних кваліфікаційних проєктів та їх захист показали високий рівень теоретичної підготовки здобувачів вищої освіти, здатність вирішувати складні професійні завдання, обґрунтовувати і впроваджувати у практичну виробничу діяльність ефективні технології, обладнання та раціональні методи управління виробництвом з урахуванням світових тенденцій розвитку ресторанних технологій і крафтових харчових виробництв.

За своєю тематикою випускні кваліфікаційні проєкти за ОП «Інноваційні технології в ресторанному бізнесі» відображають реальні проблеми ресторанного господарства та сучасні тенденції розвитку технологій кулінарної продукції, які є актуальними для ресторанного бізнесу.

Найкращими кваліфікаційними проєктами, представленими членам кваліфікаційної комісії, були визнані роботи студентів: Бережної О.О. «Проєкт імерсивного ресторану «Алхімік» на 80 місць у Дарницькому районі м. Києва із впровадженням інноваційних технологій м’ясних кулінарних виробів» (керівник Гніцевич В.А.), Гноєвої Л.І. «Проєкт кафе-кондитерської на 50 місць у Шевченківському районі м. Києва із впровадженням інноваційних технологій борошняних кондитерських виробів категорії «free from» (керівник Федорова Д.В.), Медведєвої А.Д. «Проєкт гастро-кафе на 50 місць у м. Чернігові з впровадженням інноваційних технологій кулінарної харчової продукції з овочів» (керівник Медведєва А.О.), Лебедєвої Є.О. «Проєкт веганського кафе на 50 місць у м. Львів з впровадженням інноваційних технологій харчової продукції із замінниками тваринних білків» (керівник Грабовська О.В.) та ін.

Тематика випускних кваліфікаційних проєктів за ОП «Крафтові технології» відображає сучасні тренди розвитку в Україні крафтового виробництва харчової продукції з різних видів сировини – це крафтові сичужні та кисломолочні сири, м’ясні делікатеси та ковбаси, хлібобулочні, кондитерські вироби, алкогольні та безалкогольні напої тощо.

Представлені екзаменаційній комісії проєкти містять ґрунтовний аналіз регіонального ринку крафтової продукції, на підставі якого визначено напрями розвитку діяльності підприємства та підвищення конкурентоспроможності крафтової продукції. На підставі комплексу проведених маркетингових, організаційно-технологічних досліджень з урахуванням вимог HAССP та ISO обґрунтовано асортимент, способи та режими виробництва крафтової харчової продукції; розроблено сучасні інженерно-технологічні рішення закладу.

Найкращими кваліфікаційними проєктами, що відзначаються актуальністю, глибиною наукових досліджень і практичною значимістю, визнані роботи студентів: Григорець Я.П. на тему «Проєкт кафе-пекарні з крафтового виробництва хлібобулочних виробів у м. Бровари Київської області» (керівник Федорова Д.В.), Потаніна О.Ю. на тему «Проєкт крафтової винарні у м. Умань Черкаської області» (керівник Вітряк О.П.), Броварник А.І. на тему «Проєкт реконструкції НВО «Радунь» з організацією крафтової сироварні у м. Києві» (керівник Гніцевич В.А.), Коломієць О.О. на тему «Проєкт джелатерії з цехом по виробництву крафтового морозива у м. Чернігів» (керівник Юдіна Т.І.), Горькавої Ю.М. на тему «Проєкт підприємства з виробництва крафтових наливок у м. Конотоп Сумської області» (керівник Грабовська О.В.),

Голови комісій: Остапюк К.С. – комерційний директор ТОВ «Хітмейкерс» (організатор Бухта Food Station та фестивалю вуличної їжі), Ланська В.Д. - бренд-шеф-пекар компанії «Profitex Україна» (експерт по хлібу, викладач Chefs Academy GastroLoft) високо оцінили представлені на розгляд випускні кваліфікаційні проєкти і відзначили, що вони мають дослідницький характер, відрізняються креативністю та обґрунтованістю пропозицій і можуть бути рекомендовані до практичного впровадження.

Кафедра технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ вітає магістрів із успішним захистом і бажає натхнення та успіхів у практичній реалізації отриманих знань.

17.12.2021
43630
2797
остання редакція 20.12.2021