А ми HoReCa підіймаємо!
Загальна інформація
«А ми HoReCa підіймемо! А ми нашу славну Україну, гей, гей - розвеселимо!»
Саме під таким гаслом у Навчально-науковому центрі бізнес-симуляції (ННЦБС) ДТЕУ 13 травня 2022 року відбулася презентація командних StartUp-проєктів зі створення та розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу різних концептуальних форматів та функціональних типів.
Подані на конкурс StartUp-проєкти розроблені студентами факультету ресторанно-готельного бізнесу, які навчаються за спеціальностями: «Харчові Технології», «Готельно-ресторанна справа», «Менеджмент» спеціалізацією «Готельно-ресторанний менеджмент».
Заключній онлайн події передувало голосування за бізнес-проекти у соціальних мережах, що забезпечило прозорість отриманих результатів та сприяло популяризації інноваційних ідей від студентських команд. Промо-ролики бізнес-проектів розміщено на офіційних сторінках у соціальних мережах кафедри готельно-ресторанного бізнесу та ННЦБС.
Онлайн презентація StartUp-проєктів привернула неабияку увагу представників бізнесу, школярів, студентів ДТЕУ, партнерів-стейкхолдерів освітніх програм. Перед учасниками з вітальним словом виступили директор Центру Оксана Трубей, декан ФРГТБ Надія Ведмідь, завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Маргарита Бойко, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Діна Федорова, гаранти освітніх програм.
Під час захисту проєктів працювали три експертні комісії у складі викладачів та стейкхолдерів. Модераторами роботи комісій виступили д-р. техн. наук, проф. кафедри технології і організації ресторанного господарства Тетяна Юдіна; д-р екон. наук, проф. кафедри готельно-ресторанного бізнесу Алла Охріменко; кан екон. наук, доц. кафедри готельно-ресторанного бізнесу Алла Расулова.
До оцінювання пітчингу проектів долучилися:
- Артур Лупашко - засновник компанії та генеральний директор Ribas Hotels Group
- Бернд Херт - власник готелю Moosbeck Alm, Німеччина
- Ірина Нагорняк - комерійний Директор Vertex Hotel Group
- Андрій Маренчук - виконавчий директор Ribas Hotels Group
- Віталій Вальков - бренд-маркетолог Засновник дизайн-студії Creo-agency.com
- Юлія Мозгова - Training & Development Manager готелю Ramada Kyiv
- Тетяна Марчук - керівник служби продажу та маркетингу готелю «Україна»
- Ірина Магалецька - керівниця Навчального центру мережі Reikartz Hotel Group
- Леся Шаде - менеджер готелю Moosbeck Alm, Німеччина
- Антон Тараненко - Фундатор & CEO Всеукраїнської спілки Visit Ukraine
- Олександр Сабіров – начальник технологічного відділу ТОВ «Mamamia»
- Тетяна Рутьян – керівник кафе «Benicassim»
Для студентів кафедри готельно-ресторанного бізнесу змагання проводилися у трьох номінаціях:
- Кращий бізнес-проєкт готельно-ресторанного комплексу
- Краща стартап-ідея
- Переможець онлайн голосування
Вперше були представлені амбіційні стартап-ідеї з перспективою монетизації та масштабування бізнесу:
- Chipasino - електронний пристрій, розрахований на підвищення комфорту гри у казино та інших азартних ігор, заміняє класичні фішки. Гаджет, оснащений спеціальним додатком, для придбання, накопичення, зберігання та контролю за рухом гральних фішок.
- Daily Space – наплічник-комплект необхідного спорядження для походу в гори, наповнення якого залежить від тривалості туру (1-7 днів). У рамках проєкту запропоновано концепцію мобільного додатка карт місцевості, джерел питної води, корисних порад у поході.
- DaGaM – мобільний додаток, який на своїй платформі агрегує інформацію про доступні тренажерні зали, лижні гірки, басейни, SPA та інші локації активного відпочинку та спорту, розташовані поблизу. Можливості: моніторинг, огляд локацій, календар подій, самостійний вибір дати, часу, режиму та інтенсивності занять, замовлення квитків та абонементів, сервісна підтримка.
- «Винагорода за відпочинок» - фітнес-браслети для гостей готелю, який дає можливість обирати активний вид діяльності, а кількість зроблених кроків та активних рухів програма буде конвертувати в «активні бали» (кава в номер, безкоштовна година у SPA і т.д). Браслет буде підключатися до мобільного застосунку, в особистому кабінеті цього додатку відображатимуться всі активності гостя.
- Drink&Safe – виробництво одноразових та багаторазових стаканчиків take away за технологією переробки кавового жмиху, які будуть швидше розкладатися.
За результатами презентації та захисту проєктів студентів кафедри технології і організації ресторанного господарства кращим визнано бізнес-проєкт ретро кафе «OldMemoris» (керівник: Анастасія Притула).
У номінації «Найкращий креативний бізнес-проєкт» отримав перемогу проєкт ресторану італійської кухні «Venti minuti» (керівник: Аміна Гіс), а у номінації «Командна робота» та «Глядацькі симпатії» - проєкт ресторану мексиканської кухні «La contenta» (керівник Дмитро Роговський).
Представники бізнес-структур зазначили, що всі проекти характеризуються перспективністю оригінальних ідей, є економічно обґрунтованими та суспільно значимими, інноваційними і, що саме головне, готові до реалізації у період після воєнного розквіту сфери гостинності та популяризації «туристичних» магнітів нашої прекрасної України.
Вітаємо студентські команди, креативних викладачів-тренерів!
У цей складний час Ви вдихнули новий імпульс, не побоялися нових викликів запалили новими ідеями розвиток сфери гостинності!