logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Результати проведення Міжнародного студентського конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge»

Загальна інформація

На факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу ДТЕУ 29 березня 2023 року відбувся ІІ тур (фінал) Міжнародного студентського конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» у дистанційному форматі відеоконференції, який зібрав найкращих представників студентської молоді провідних закладів вищої освіти.

Конкурс викликав неабияку зацікавленість в освітньому просторі: у першому турі, що завершився 11 березня 2023 року, до ДТЕУ було надіслано 36 стартап-проєктів із 14 закладів вищої освіти для участі у фіналі за напрямами:

  • «Start-up. Tour»;
  • «Start-up. Hospitality»;
  • «Start-up. Restaurant».

Перед учасниками з вітальним словом виступили декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Н.І., завідувач кафедри туризму та рекреації Ткаченко Т.І., завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Бойко М.Г., в.о. завідувача кафедри технології і організації ресторанного господарства Кравченко М.Ф. та провідні науковці ДТЕУ.

Також до складу конкурсних комісій заходу увійшли експерти-практики, які розглядали та оцінювали подані на конкурс бізнес-стартапи за визначеними напрямами:

Тимошенко Т.О., канд. наук з держ. упр., президентка Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму; Бойко О.В., заступниця генерального директора ТОВ «Тревел Профешнл Груп»; Кондратенко Т.В., директорка ТОВ «АР-ТІ-ПІ» туристичного оператора «Vitiana»; Дворська І.В., генеральна директорка ТОВ «TRAVEL HUB»; Чернега О.М., кураторка проєкту цифровізації за напрямами туризм, культура та спорт в місті Києві; Голинський Т. Б., директор туристичного оператора ТОВ «Етнотур»; Опанащук Ю.Я.,  канд. екон. наук, доц., голова правління Асоціації готельних об’єднань та готелів міст України, заслужений працівник сфери послуг України;  Мозгова Ю. О., менеджер з розвитку персоналу «Ramada Encore Kyiv»; Заєць Л.О., менеджер проєктів, ТОВ «Готельна школа "Мішель"»; Білоус-Бреус Г.В., директор компанії «Хоспіталіті Аутсорсинг»; Проценко К. В., керівник служби продажу та маркетингу ДП «Готель "Україна"»; Чуницька Л.П., заслужений працівник сфери послуг, акредитований суддя «World Assosiation of Chefs Societies»; Ланська В.Д., бренд-шеф-пекар компанії «Profitex Україна»; Сабіров О.В., головний технолог ТОВ «Mamamia».

Крім того, стейкголдери та інші науковці провідних ЗВО, які долучилися до заходу, підкреслили високий рівень конкурсних робіт та побажали студентам подальших успіхів у реалізації їх проєктів.

Тематика представлених у фіналі стартапів охоплювала широке коло актуальних питань індустрії гостинності: використання сучасних інформаційних технологій, реалізації потенціалу розвитку спеціалізованих видів туризму та обґрунтування інноваційних програм туристичного обслуговування; розробки маркетингових стратегій розвитку готельних підприємств, реалізації важливих соціальних проєктів у сфері готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – формування безбар’єрного середовища для людей з особливими потребами, заощадження ресурсів електроенергії під час блекауту тощо. Не оминули увагою учасники конкурсу і проблеми впливу на індустрію гостинності наслідків пандемії та війни на території України.

Під час презентації стартапів студенти виявили високий рівень теоретичної та практичної підготовки, здатність до критичного та креативного мислення, вміння аргументовано захищати власні бізнес-ідеї.

За результатами публічного захисту бізнес-стартапів відзначено:

Дипломом І ступеня:

  • Тертичну Анастасію (ДТЕУ), назва проєкту «Development of a mobile application concept of an online tour operator» (науковий керівник – канд. наук з держ. упр., доц. Кравцов С. С.
  • Руднєву Анастасію (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), назва проєкту «Кросплатформовий застосунок для інклюзивного та безбар’єрного туризму "Inclusive hospitality  Kyiv"» (науковий керівник – канд. геогр. наук, асист. Гринюк Д. Ю.)
  • Геращенко Олександра (Одеський національний технологічний університет), назва проєкту «Розробка хліба на заквасці з фітодобавками» (науковий керівник – канд. техн. наук, доц. Коваленко Н. О.)

Дипломом ІІ ступеня:

  • Субботіну Олександру (Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ), назва проєкту «Муза: мобільний додаток для відвідувачів музеїв» (науковий керівник – д-р іст. наук, проф. Чорна Н. М.)
  • Гримайло Анастасію (ДТЕУ), назва проєкту «Мобільний додаток «CHOISER» (науковий керівник – канд. екон. наук, доц. Бовш Л. А.)
  • Люховець Тетяну (ДТЕУ), назва проєкту «Green Life» (науковий керівник – канд. техн. наук, доц. Вітряк О. П.)

Дипломом ІІІ ступеня:

  • Сітнікову Марію, Фєтєля Дмитра, Ісачкову Катерину, Науменко Ларису (Одеський національний морський університет), назва проєкту «П’ятиденний тур Україною для туристів-волонтерів» (науковий керівник – д-р екон. наук, проф. Балджи М. Д.)
  • Бучнєву Юлію (Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця), назва проєкту «Розробка сувенірної кераміки для підтримки готельного бренду» (науковий керівник – д-р. екон. наук, проф. Логвінков С. М.)
  • Олексюк Вікторію (Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ), назва проєкту «Впровадження цифрових маркетингових технологій у діяльність ресторану «М’ята»» (науковий керівник – канд. техн. наук, доц. Романовська О. Л.)
  • Євтухову Уляну (Державний біотехнологічний університет, м. Харків), назва проєкту «Смачний посуд» (науковий керівник – канд. техн. наук, проф. Федак Н. В.)

Повний список переможців та учасників фіналу конкурсу

Вітаємо переможців, бажаємо успіхів у реалізації бізнес-стартапів! Висловлюємо щиру подяку науковим керівникам за самовіддану працю!


Тетяна Ткачук, заступник декана ФРГТБ
з науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків

29.03.2023
43630
1292
остання редакція 05.04.2023
43630