Відкрита лекція «Глобальні тренди харчування: екологія і здоров’я людини» (досвід Фінляндії)
Загальна інформація
На факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу 20 квітня 2023 р. відбулась лекція професорки Діни Федорової для здобувачів вищої освіти і викладачів факультету на тему «Глобальні тренди харчування: екологія і здоров’я людини» (досвід Фінляндії). До лекції долучилися студенти 1–4 курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології».
Діна Федорова проходить стажування в Університеті Гельсінки на кафедрі харчових наук і нутриціології (м. Гельсінки, Фінляндія). Матеріали лекції підготовлені на основі проміжних результатів науково-педагогічного стажування. Під час лекції професорка розповіла здобувачам та викладачам про напрями наукових досліджень кафедри, особливості зеленої політики та виробництва органічних продуктів у Фінляндії, еволюцію розвитку харчових систем і глобальні тренди харчування, вектори політики ЄС «GreenDeal» та «Food 2030», основні проблеми, завдання та інструменти системної трансформації харчових систем у світі, перспективи свідомої зміни харчової поведінки населення і формування культури здорового харчування.
Федорова Діна Володимирівна,
д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного
господарства