Обговорено вектори наукових досліджень з товарознавства харчових продуктів та харчових технологій
Загальна інформація
4 квітня 2013 року в Київському
національному торговельно-економічному університеті відбувся
семінар з обговорення напрямів розвитку наукових досліджень із
товарознавства харчових продуктів та харчових технологій. Відкрив
семінар ректор Київського національного торговельно-економічного
університету Анатолій Антонович Мазаракі, який наголосив на
важливості визначення сучасних наукових напрямів розвитку
товарознавства та технологій як наук.
У семінарі під керівництвом голови
експертної ради з харчової, легкої та хімічної промисловості МОН
України, ректора Національного університету харчових технологій
професораIванова Сергія Віталійовича взяли
участь члени експертної ради з харчової, легкої та хімічної
промисловості МОН України, спеціалізованих вчених рад із захисту
дисертацій, представники Міністерства економічного розвитку і
торгівлі України, вищих навчальних закладів, що готують фахівців із
товарознавства харчових продуктів та харчових технологій:
- Київського національного
торговельно-економiчного університету;
- Національного університету харчових
технологій;
- Донецького національного університету
економiки i торгiвлi iмені Михайла Туган-Барановського;
- Харкiвського державного унiверситету
харчування та торгiвлi;
- Одеської національної академії харчових
технологій;
- Львiвської комерційної академії;
- Чернігівського державного технологічного
університету.
Метою семінару було уточнення напрямів
наукових досліджень з товарознавства харчових продуктів та
технологій харчової продукції.
З основними доповідями виступили:
Пивоваров Павло Петрович,
Харківський державний університет харчування і торгівлі, д.т.н.,
професор, спеціальність 05.18.16;
Притульська Наталія
Володимирівна, Київський національний
торговельно-економічний університет, д.т.н., професор,
спеціальність 05.18.15.
Докладніше
…
Учасники семінару обговорили питання:
- категорії "об'єкт" та "предмет" наукового
дослідження;
- напрями розвитку наукових досліджень із
товарознавства харчових продуктів та технологій харчової
продукції.
В обговоренні взяли участь:
Черевко Олександр
Іванович, ректор Харкiвського державного унiверситету
харчування та торгiвлi;
Литвиненко Сергій
Володимирович, заступник директора департаменту розвитку
торгівлі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;
Дорохович Антонелла
Миколаївна, професор кафедри технології хлібопекарських i
кондитерських виробів Національного університету харчових
технологій.
З метою ознайомлення з методами визначення
якості товарів учасники семінару відвідали кафедри товарознавства
та експертизи харчових продуктів і товарознавства та експертизи
непродовольчих товарів.
За результатами семінару прийнято рішення
про створення робочих груп для узгодження наукових паспортів
спеціальностей товарознавства харчових продуктів та харчових
технологій.
Екскурсія до лабораторій
ФТТП …