logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Науковці ДТЕУ в реформуванні системи шкільного харчування

Загальна інформація

Викладачі кафедри ресторанних і крафтових технологій 18 квітня 2024 року взяли участь у зустрічі робочої групи МОНУ із заступником міністра Сташківом Андрієм Борисовичем щодо стану підготовки технологічних карток для виробництва кулінарної продукції у школах України та інших питань, що стосуються впровадження реформ шкільного харчування в Україні.

Колектив кафедри ресторанних і крафтових технологій протягом навчального року в рамках роботи Центру досліджень харчових і ресторанних технологій ДТЕУ бере ініціативну участь у складі робочої групи МОНУ із розробклення технологічних карт на кулінарні страви і вироби для харчування дітей у закладах освіти, харчової продукції. За цей період робочою групою кафедри підготовлено 104 технологічні картки на виробництво страв з яєць, сиру, борошняних виробів і десертів, зокрема для дітей із лактазною і глютеновою непереносимістю. Розроблення технологічних карт робочої групи схвалено заступником міністра та представниками офісу реформ шкільного харчування МОНУ. Запропоновано напрями співпраці та об’єднання зусиль у напрямі покращення організації харчування у закладах освіти.

Щиро дякуємо всім викладачам кафедри за ефективну роботу, ініціативність, небайдужість і долучення до спільного вирішення проблем організації здорового харчування в закладах освіти України!

Автор тексту: Федорова Д.В.,
д.т.н., професор, завідувач кафедри ресторанних і крафтових технологій

18.04.2024
433884
306
остання редакція 25.04.2024
433884