logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Перший випуск слухачів безкоштовних курсів інтенсивного навчання Rapidskills

Загальна інформація

На базі Державного торговельно-економічного університету у межах Угоди про співробітництво з Національною туристичною організацією України під егідою Агентства США з міжнародного розвитку 28 серпня 2024 року відбувся перший випуск слухачів за результатами інтенсивного навчання за програмами «HoReCa» (напрям «Сервісна діяльність у сфері HoReCa»), «Харчове виробництво» (напрям «Пекарство і кондитерство»), «Рітейл» (напрям «Електронна торгівля»).

Координаторами курсів стали провідні науково-педагогічні працівники ДТЕУ:

  • з навчальної програми «HoReCa» – завідувач кафедри, д-р екон. наук, проф. Маргарита БОЙКО; канд. екон. наук, доц. Наталія ЗІКІЙ; канд. екон. наук, доц. Тетяна ТКАЧУК (кафедра менеджменту готельно-ресторанного бізнесу);
  • з навчальної програми «Харчове виробництво» – д-р техн. наук, проф. Вікторія ГНІЦЕВИЧ; д-р техн. наук, проф. Тетяна ЮДІНА; канд. техн. наук, доц. Анжеліка МЕДВЕДЄВА, канд. техн. наук, доц. Тетяна МАРЦИН (кафедра ресторанних і крафтових технологій); д-р екон. наук, проф. Мирослава БОСОВСЬКА (кафедра менеджменту готельно-ресторанного бізнесу);
  • з навчальної програми «Рітейл» – канд. екон. наук, доц. Марина КОТОВА; канд. екон. наук, доц. Ольга КАВУН-МОШКОВСЬКА (кафедра торговельного підприємництва та логістики).

Сучасна методика викладання, інноваційне матеріально-технічне обладнання, інтерактивні практикуми та бізнес-кейси сприяли тому, що слухачі активно долучилися до вивчення та обговорення матеріалу. Це свідчить про актуальність розроблених програм курсів, особливо в умовах воєнного стану, коли в усіх сферах не вистачає персоналу. Вони дадуть змогу швидко прищепити працівникам нові навички, які потрібні для підтримки критичних секторів економіки та забезпечення життєдіяльності країни. 

За допомогою інтенсивних курсів RapidSkills слухачі мали можливість опанувати нову спеціальність, здобувши потрібний обсяг теоретичних знань і практичних навичок із залученням роботодавців на базі підприємств-стейкголдерів.

Дмитро Шульга, директор з розвитку ТОВ «КФ» Альянс Україна», презентував тему «Розроблення бізнес-плану власного інтернет-магазину та процедура створення сайту», в межах якої обговорювали зі слухачами дослідження конкурентів, створення технічного завдання та варіантів заснування інтернет-магазину, запуск сайту і його тестування, відстежування основних показників його роботи, залучення платіжних агрегаторів тощо.

Не оминули й ефективної ділової комунікації, секрети якої розкривала Наталія Степанюк, керівник відділу з управління внутрішніми комунікаціями ТОВ «Новус Україна».

Соломія Павлик, E-commerce Manager, випускниця спеціальності «Маркетинг» ДТЕУ відкривала для слухачів можливості міжнародних маркетплейсів та лайфхаки роботи.

Юлія Мозгова, менеджер (управитель) з адміністративної роботи міжнародного готелю «Ramada Encore Kyiv» презентувала практичні аспекти планування й організації сервісної діяльності,  розроблення бізнес-планів; стимулювання підприємницького та креативного мислення для пошуку та розвитку підприємницьких ідей, потрібних для створення та успішного управління власним бізнесом у сфері HORECA.

За участі Віти Ланської, керівника Департаменту кондитерського та хлібобулочного виробництва ТОВ «КПІ ПРО» м. Києва, практичну частину курсу було присвячено випіканню хліба на житній заквасці: пшенично-житнього, оксамитового, закарпатського, житнього на заварній пасті, хлібців із пророщеним житом і шоколадом, а також хліба суцільнозернового, спельтового, пивного та неймовірного різнокольорового хліба «Гармошка». Слухачі ознайомилися з особливостями технологічного процесу та навчилися готувати «Медівник», тістечко «Шарм», «Королівську ватрушу», «Брауні», «Наполеон», «Меренговий рулет», еклери й тістечко «Шу».

Завершення курсу відзначилося позитивними відгуками слухачів, які зауважили практичну цінність здобутих знань та набутих навичок.

Сподіваємося, що сформовані теоретичні знання та практичні навички під час навчання на інтенсивних курсах RapidSkills стануть поштовхом для випускників у розкритті фахових компетентностей для сприяння у відновленні та розвитку важливих секторів економіки України, можливості працевлаштуватися в нових галузях!

Запрошуємо реєструватися на навчання за обраними напрямами на сайті НТОУ.


Відгуки слухачів за результатами навчання:

 «У курсі «Сервісна діяльність у галузі HoReCa» сподобалося, без перебільшення, все! Цікаво, якісно, креативно. Ви вмієте надихати! Отримала багато корисної інформації. Курси для тих, хто хоче вчитися новому!»
Аріна Кучанська

 «Дякую команді викладачів за атмосферу, шанс та знання. Удачі всім слухачам! Правильних ідей та людей на шляху!».
Надія ФЛІСЮК

 «Супертренінг! Суперсмачний хліб! Дуже щаслива, що потрапила на курс. Велика вдячність викладачам і організаторам!»
Яна ГОРБУНОВА

 «Дякую за знання та затишну атмосферу, в якій проводилося навчання! Отримала багато корисної інформації. Голова йде обертом від кількості та якості отриманого матеріалу. Натхненна та наповнена закінчую навчання!»
Ірина Кучанська

 «Проведені заняття приємно вразили рівнем підготовки та організації, обсягом наданого матеріалу та його поданням. Дякую організатором за надану можливість вивчати нове та корисне і сподіваюся, що ці знання допоможуть краще орієнтуватися в електронній торгівлі та застосовувати їх на практиці».
Оксана САВЧЕНКО

Надія Ведмідь, д-р екон. наук, професор,
декан факультету технологій та бізнесу

28.08.2024
43630
236
остання редакція 09.09.2024
43630