logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відзначення Міжнародного дня кухаря і кулінара у ДТЕУ

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті за ініціативою кафедри ресторанних і крафтових технологій 21–23 жовтня 2024 року було проведено заходи, присвячені Міжнародному дню кухаря і кулінара.

З нагоди професійного свята відбувся майстер-клас на тему «Крафтові десерти «Craft  Pie», під час якого  Олександр Гриценко, асистент; Тетяна Юдіна, доктор технічних наук, професор, приготували крафтовий пиріг зі сливами та морозиво «Дор-блю», поєднавши їх разом, було створено неповторну смакову композицію – десерт «Craft Pie».

У гранд-холі університету організовано вікторину «Автентичні страви України» та гастро-квест «Пізнай свою професію», де студенти 1 курсу разом із Віталієм Михайликом, асистентом кафедри, та гості могли позмагатися у знанні гастрономічних брендів етнічних страв української кухні та розкрити особливості фахових компетентностей кухаря. Всіх гостей пригощали крафтовим пирогом зі сливами «Смак осені». 

У рамках святкування проведено конкурс відеороликів «Майстер кадру та смаку», в якому взяли участь студенти ДТЕУ  та відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ». Переможців було визначено за підсумками голосування у соціальних мережах. Перше місце за відеорецепт фірмової страви отримав Можаровський Дмитро (4 курс, 23 група ДТЕУ), друге – Наталія Середенко (3 курс, 4 група ДТЕУ), третє – Жалдак Ілля (2 курс, 8 група ДТЕУ). Всі переможці нагороджені солодкими подарунками. Дмитро Можаровський отримав сертифікат на 1000 грн від стейкголдера і партнера кафедри – Ярослава Розборського, власника ресторану La Frusta, м. Київ.

Для зустрічі зі студентами запрошено фахівців ресторанного бізнесу, які поділилися власним досвідом під час гостьових лекцій: Майю і Олександра Степових, власників ресторану «Глек», тема лекції «Гастрономічна культура України як важлива складова культурної дипломатії»; Ларису Титикало,  співзасновницю ГО «Тиха їжа України», голову спільноти Slow Food Bessarabia, авторку книжок «Бессарабія. Кулінарна мандрівка» і «Канапка як мистецтво», тема лекції  «Роль Slow Food у розвитку гастрономічного туризму в Україні».

З метою проведення профорієнтаційної роботи до заходу долучилися також студенти Торговельно-економічного коледжу ДТЕУ, Київського фахового коледжу туризму і готельного господарства та учні Економіко-правового ліцею.

Організація проведення заходу здійснена завідувачем кафедри Діною Федоровою за підтримки заступника декана ФТБ Валентини Жученко і голови РСС Катерини Поповської.

Дякуємо нашим ЗСУ за можливість проведення інтерактивних заходів у цей непростий для нас час. Бажаємо кулінарних перемог у вільній, незалежній Україні.

До нових зустрічей!

Діна ФЕДОРОВА,
зав. кафедри ресторанних і крафтових технологій

23.10.2024
433884
89
остання редакція 25.10.2024
433884