logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студенти КНТЕУ на офіційному прийомі в резиденції посла Франції в Україні

Загальна інформація

Несподіваного і дуже цікавого продовження набув майстер-клас, проведений 18 березня в КНТЕУ французьким шеф-кухарем Жеремі Морен…

«Французька вечеря» в один і той же день на п'яти континентах у ресторанах і французьких дипломатичних резиденціях в ста п'ятдесяти країнах світу - мабуть, один з наймасштабніших гастрономічних флеш-мобів з часів «епікурейських вечерь» Огюста Ескоф'є.

Ініціатор флеш-мобу - гранд французької гастрономії Ален Дюкасс. Заручившись підтримкою Міністерства закордонних справ Франції, він запропонував світу проект Goût де Франс / Good Франція. Суть його, щоб шефи, які працюють з французькою кухнею, склали авторські меню на один вечір, обов'язково в дусі традиційної Франції, але з модерновим прочитанням і творчою інтерпретацією.

Крім того кожна французька дипломатична резиденція зобов'язалася влаштувати прийом на знак того, що Франція дуже серйозно ставиться до своєї прославленої кухні, всіляко підтримує і розвиває її. Жеремі Морен, молодий і амбітний шеф з Тулузи, що вже встиг заслужити свою першу зірку Мішлен, приїхав до Києва, щоб своїми руками приготувати вечерю Goût де Франс в Посольстві Франції в Києві. Але найцікавішим та найприємнішим дійством для КНТЕУ було те, що саме наші студенти були запрошені взяти участь в обслуговуванні офіційного прийому в резиденції посла Франції в Україні. Отже, асистувати французькому шеф-кухарю було надзвичайно захоплююче. Такі враження надихають та ще раз підкреслюють любов до обраної професії.

19.03.2015
adv
2092
остання редакція 23.03.2015
adv