logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Броварська СЗОШ №5

Загальна інформація

Майстер-клас «Хліба і видовищ»

Команда: Гончар Юлія (студентка ФРГТБ, 5 курс 5 група) та Зайцева Анастасія (студентка ФРГТБ, 5 курс 6 група)

15 березня кожного року відзначається як Всесвітній День прав споживачів. Активісти-захисники в цей час проводять активну просвітницьку роботу серед пересічних споживачів. Левова частка їх зусиль спрямована на формування самосвідомості споживача, необхідної бази знань, яка не дозволить бути обманутим. Накопичення знань може здійснюватись різними шляхами. Одним із найнаочніших є майстер-клас. Традиційно під час Консумерського фестивалю «Час діяти!» студенти-активісти організовують та проводять для учнів шкіл Києва та Київської області виїзні майстер-класи, спрямовані на поглиблення практичних навичок щодо захисту прав споживачів і надання порад правильного вибору товарів, розглядання питання правових аспектів захисту прав споживачів, освіти та інформування споживачів щодо безпечності і якості продуктів та послуг. Оскільки цьогорічний Всесвітній день прав споживача присвячений темі здорового харчування, то не могли залишитись осторонь студенти та викладачі кафедри «Технології та організації ресторанного бізнесу». Так, студентами випускного курсу, магістрами: Гончар Юлією (5 курс 5 група) та Зайцевою Анастасією (5 курс 6 група) було проведено майстер-клас : «Хліба та видовищ!» для учнів Броварської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 за сприяння управління освіти і науки Броварської міської ради. Під час майстер-класу учні долучилися до процесу замісу та випікання корисного дієтичного цільнозернового без дріжджового хліба, познайомились з основними та додатковими складниками, що використовуються при приготуванні хлібобулочних виробів, а також отримали вичерпну інформацію стосовно правильності їх вибору, користі та ступеня шкідливості, наочно познайомилися з можливими дефектами хліба (черствінням, пліснявінням) та небезпеками, пов’язаними з їх вживанням. Учні мали можливість почерпнути корисну інформацію стосовно тонкощів обирання якісних та корисних хлібобулочних виробів, якою потім зможуть скористатися на практиці. В кінці майстер-класу учнів чекав приємний сюрприз у вигляді дегустації свіжоспеченого хліба та можливості порівняння з аналогічними зразками промислового виробництва.

Активність учнів, їх  відкритість до нової інформації справили незабутнє враження і на студентів, які проводили майстер-клас. «Я на 100% впевнена, що наші зусилля не пропали задарма! Було дуже приємно проводити майстер-клас для такої великої аудиторії зацікавлених маленьких споживачів, адже це унікальна можливість поділитися своїми знаннями та навичками здобутими в університеті», - зазначила Юлія.   

30.03.2015
knteu
1996
остання редакція 30.03.2015
knteu