logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Практичний досвід: студенти на заняттях в санітарно-епідеміологічній службі м. Києва

Загальна інформація

За попередньою домовленістю про співпрацю між Київським національним торговельно-економічним університетом, а саме кафедрою технології та організації ресторанного господарства та Державної санітарно-епідеміологічної служби України в період з 27 по 30 березня 2015 року проведено виїзні практичні заняття для студентів 1 курсу 1, 2, 10, 12 та 13 груп та 3 курсу 4 групи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з дисципліни «Гігієна і санітарія» на базі Деснянського міжрайонного управління ГУ Державної санітарно-епідеміологічної служби у м. Києві.

Відповідальний за проведення занять – асистент кафедри технології та організації ресторанного господарства, кандидат ветеринарних наук Бобось О.Л.

Продемонстровано основи санітарно-епідеміологічної роботи, в результаті чого студенти оволоділи знаннями щодо:

  • першочергових заходів щодо профілактики інфекційних хвороб, професійних захворювань, масових неінфекційних захворювань (отруєнь), радіаційних уражень людей, запобігання шкідливому впливу на стан здоров'я і життя людини факторів середовища життєдіяльності;
  • здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду та контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми їх власності, фізичними особами та громадянами, виконанням ними санітарних та протиепідемічних (профілактичних) заходів;
  • здійснення контролю і нагляду за дотриманням вимог стандартів, технічних регламентів і технічних умов при транспортуванні, зберіганні і використанні (експлуатації) харчової та нехарчової продукції;
  • проведення державного соціально-гігієнічного моніторингу та моніторингу атмосферного повітря, поверхневих вод суші й питної води, мінеральних і термальних вод, лікувальних грязей, озокериту, ропи, ґрунтів, фізичних факторів у місцях відпочинку населення;
  • здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за застосуванням дезінфекційних засобів і проведенням дезінфекційних заходів;
  • проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо відповідності об'єктів експертизи вимогам санітарного законодавства та безпеки об’єкта для здоров’я та життя людини;
  • погодження державних стандартів, державних будівельних норм, технічних регламентів та інших нормативних документів на вироби, продукцію, сировину, технології, інші об'єкти середовища життєдіяльності у частині вимог щодо їх безпеки для здоров'я і життя людини.

До того ж, студенти відвідали бактеріологічну та гельмінтозну лабораторії, де набули практичних знань щодо умов, причин та наслідків виникнення інвазійних та інфекційних захворювань.

30.03.2015
adv
1798
остання редакція 02.04.2015
adv