Всеукраїнська студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи»
Загальна інформація
6-7 квітня 2015 року в КНТЕУ на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу відбулася Всеукраїнська студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи».
Проблеми, напрями та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу розглянуті в доповідях учасників конференції мали високий науково-теоретичний рівень, дослідницький характер, а також практичне й теоретичне значення. Більшість питань набули інноваційного характеру.
На пленарному засіданні було заслухано 5 доповідей:
- Туник Олександр, студент 3 курсу 9 групи ФРГТБ КНТЕУ виступив із доповіддю «Smart-туризм – соціально-економічна потреба сучасності» (науковий керівник: Ткаченко Т.І., д.е.н., проф.).
- Глушко Володимир, студент 5 курсу 1а групи ФРГТБ КНТЕУ виступив із доповіддю «Management of innovative technologies in the tourism business» (науковий керівник: Михайліченко Г.І., д.е.н., проф.).
- Засоба Наталія, студентка 5 курсу 1а групи ФРГТБ КНТЕУ виступила із доповіддю «E-marketing strategy in tour operator’s activity» (науковий керівник: Бойко М.Г., д.е.н., проф.).
- Гончар Юлія, студентка 5 курсу 5 групи ФРГТБ КНТЕУ виступила із доповіддю «Технологія продукції для здорового харчування дітей» (науковий керівник: Демічковська М.П., к.т.н., старш. викл.).
- Кузьміна Анна, студентка 3 курсу 9 групи ФРГТБ КНТЕУ виступила із доповіддю «Діагностика фізичного стану студентів КНТЕУ» (науковий керівник: Дембіцька О.О., старш. викл.).
В рамках конференції роботу здійснювало 17 дискусійних круглих столів, які були присвячені обговоренню таких наукових проблем:
- Розвиток національного туристичного ринку.
- Економічні засади функціонування підприємств туристичного, готельного та ресторанного бізнесу.
- Менеджмент і маркетинг в туризмі.
- Привабливість дестинацій як імператив розвитку туризму.
- Розвиток туристичного ресурсного потенціалу в регіонах України.
- Правові засади розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Wordlwide experience in tourism industry.
- Новітні технології обслуговування в ресторанному господарстві.
- Інноваційні технології продукції ресторанного господарства.
- Новітні тенденції розвитку кулінарології.
- Курортна справа: теорія і практика.
- Архітектура, будівництво, дизайн об’єктів сфери гостинності.
- Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства і торгівлі.
- Інноваційна методологія фізичних досліджень сировини і матеріалів.
- Охорона праці у сфері обслуговування. Стан та перспективи.
- Безпека життєдіяльності та цивільний захист об’єктів сфери гостинності.
- Фізичне виховання як невід’ємна частина гармонійного розвитку особистості.
На конференції було заслухано 565 доповідей, у т.ч. 429 стендових із 17 навчальних закладів та установ:
- Київський національний торговельно-економічний університет;
- Вища школа банківської справи, місто Познань, Польща;
- Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ;
- Житомирський торговельно-економічний коледж КНТЕУ;
- Київський коледж інформаційних систем і технологій КНЕУ імені Вадима Гетьмана;
- Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана;
- Київський університет туризму, економіки та права;
- Коломийський економіко-правовий коледж КНТЕУ;
- Львівський національний університет ім. Івана Франка;
- Національний транспортний університет;
- Національний університет «Києво-Могилянська академія»;
- Національний університет харчових технологій;
- Приватне науково-виробниче підприємство «Київтуркартографія»;
- Спеціалізована школа № 210, м. Київ;
- Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ;
- Харківський торговельно-економічний інститут КНТЕУ;
- Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ.
За результатами роботи кращими визнано 76 доповідей:
- 22 студенти нагороджені дипломами І ступеня:
- 17 студентів нагороджені дипломами ІІ ступеня:
17 студентів нагороджені дипломами ІІІ ступеня:
20 студентів нагороджені листами подяки.
За результатами роботи конференції учасники подали свої відгуки та пропозиції.