Workshop «Research in Food Сhemistry»
Загальна інформація
В рамках впровадження білінгвального навчання 13 травня відбувся англомовний семінар за участю студентів 1 і 2 курсу ФТТП, приурочений до відзначення Дня науки.
Модератор: старший викладач кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Чикун Надія Юріївна.
Науковий консультант: доцент, к.х.н. Пасальський Богдан Кирилович.
В роботі семінару взяли участь: завідувач кафедри товарознавство та експертизи харчових продуктів професор, к.т.н. Белінська Світлана Омелянівна, а також викладачі кафедри доц., к.т.н. Ясинська Н.С., доц., к.т.н. Вежлівцева С.П.
Учасники: активісти студентського наукового товариства «Хіміки КНТЕУ», студенти 1 курсу 2-7 групи ФТТП
Мета проведення семінару:
- поглиблення фундаментальних знань хімічних дисциплін, які є базисом для оцінки якості та безпечності харчових продуктів;
- вивчення та удосконалення методів дослідження харчових систем (сировини, напівфабрикатів та готових харчових продуктів);
- впровадження білінгвального навчання у систему вищої освіти з 1 курсу бакалаврату з використанням англомовних навчальних посібників іноземних видань.
Контент заходу: актуальність дослідження якості та безпечності харчових продуктів, хімічні, фізико-хімічні методи дослідження.
Девіз семінару: "Наука і життя".
На семінарі студентами були представлені результати НДР, підготовлені в рамках білінгвального навчання англійською мовою:
- Карпенко Оксана 1 курс 7 група ФТТП - «Research of proteins»
- Джура Ольга 2 курс 4 група ФТТП - «Express-methods of determining the nature of dyes in beverages»
- Мельник Софія 2 курс 6 група ФТТП - «Research of pectin substances»
- Денисенко Анастасія 2 курс 4 група ФТТП - «Physical and chemical methods of investigation of sunflower oil»
- Яблонський Дмитро 2 курс 2 група ФТТП, Пономаренко Інна 2 курс 5 група ФТТП - «Proteins and amino acids. Methods of detection of proteins and amino acids in food products»
- Іванов Дмитро 2 курс 2 група ФТТП - «Chemical еxpress-methods of assessing the quality of poultry meat»
- Навольська Іванна 2 курс 2 група ФТТП - «Research of the water hardness»
- Прокопенюк Антоніна 2 курс 6 група ФТТП - «Methods of the determination of Cu2+ cations in food products»
- Богодушко Андрій 1 курс 5 група ФТТП - «Sorbents in food chemistry».
- Кириченко Анастасія 2 курс 4 група ФТТП - «Research of the efficiency of sorbents on water purification by ion Fe 3+ »
Семінар відбувся в інтерактивній формі, присутні проявляли зацікавленість, брали участь в обговоренні.
Учасники семінару підтвердили актуальність впровадження білінгвального навчання у систему вищої освіти з 1 курсу бакалаврату.