Наші кулінари отримали золото від турецьких майстрів
Загальна інформація
6–7 травня 2017 року делегація збірної команди КНТЕУ у складі ГС «Український кулінарний союз» та Чернівецького торговельно-економічного училища брала участь у Міжнародному фестивалі кулінарної майстерності в м. Ізмір (Туреччина).
Ця значна кулінарна подія зібрала понад 400 учасників із 16 країн світу. Його відвідали понад 1000 гостей з усього світу. Учасники змагались у 30 різних категоріях індивідуальних і командних змагань. Роботу учасників змагань оцінювали понад 20 професійних членів журі з різних країн світу.
Вперше на фестивалі серед членів журі були представники ГС «Український кулінарний союз» – Ведмідь Надія Іванівна, Лосева Галина Іванівна, Чуницька Любов Петрівна та Сердюкова Ольга Станіславівна.
Збірна команда кулінарів ГС «Український кулінарний союз» у складі 9 осіб – студентів Київського національного торговельно-економічного університету та учнів Чернівецького торговельно-економічного училища КНТЕУ виборола 5 золотих, 5 срібних та 2 бронзові нагороди в таких змаганнях фестивалю:
– золоту медаль у номінації «Страва з риби» та срібну медаль у номінації «Основна страва» отримав Олександр Гриценко – студент КНТЕУ;
– золоті медалі та Кубок класу в номінації «Краща кулінарна школа» отримали учні Чернівецького торговельно-економічного училища КНТЕУ – Михайло Пентескул, Севда Четін та Андрій Оліївській;
– золото в номінації «Страва з пасти» виборов Севда Четін;
– срібну медаль у номінації «Страва з риби» отримав Михайло Пентескул;
– срібні медалі в номінаціях «Страва з телятини» вибороли – Максим Саламандрик, Микола Якубов та Андрій Оліївській;
– бронзу в номінації «Страва з риби» отримала Вікторія Ришку;
– бронзові медалі в номінації «Чорна скриня» отримали учні Чернівецького торговельно-економічного училища КНТЕУ – Максим Саламандрик, Михайло Пентескул та Вікторія Ришку.
Делегація Українського кулінарного союзу відвідала з дружнім візитом спеціалізовані кулінарні навчальні заклади міст Ізмір та Кемер-Паші, де під час зустрічі з представниками адміністрації були обговорені напрями співпраці з Київським національним торговельно-економічним університетом.
Від імені президента Українського кулінарного союзу, ректора Київського національного торговельно-економічного університету директор спілки Надія Іванівна Ведмідь вручила знаки пошани Українського кулінарного союзу меру міста Ізмір Аріфу Уурлу й депутату від партії справедливості та розвитку Туреччини (Adalet ve Kalkınma Partisi), професору, доктору Нукет Хотар.
Відзнаки громадської спілки «Український кулінарний союз» були вручені представникам дружньої кулінарної асоціації Туреччини – Ege Profesyonel Ascilar Dernegi:
- Arif Uğurlu
- Nihat çamur
- Sefer Yapici
- Yalcin Manav
- Mahmut Uyanik
- Mesut önal
- Ibrahim Polat
- Mustafa Duman
- Adnan Karaaslan
- Buket özpazarcioğlu
З членами кулінарної асоціації Туреччини Ege Profesyonel Ascilar Dernegi обговорено попередні домовленості з напрямів співпраці щодо сприяння в практичній підготовці фахівців, обміну досвідом та організації спільних проектів проведення міжнародних кулінарних змагань в Україні та Туреччині.
Поздоровляємо наших переможців! Так тримати! Бажаємо нових перемог!