logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Відкрита лекція «Поведінкові фактори економічного розвитку»

Загальна інформація

5 вересня 2016 року в рамках реалізації проекту «Майстерня професійного зростання» кафедрою економічної теорії та конкурентної політики, Центром розвитку кар’єри було організовано лекцію доктора філософії з економіки, професора Школи менеджменту імені Уезерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв (Weatherhead School of Management  Case Western Reserve University (США)) Романа Шеремети на тему «Поведінкові фактори економічного розвитку». 

Роман Шеремета в цікавій формі розповів студентам про методологічні засади експериментальної та поведінкової економіки, дослідження особливостей конфліктів і методи їх вирішення, а також розкрив аспекти практичного застосування теорії ігор. Учений звернув увагу присутніх на те, що у своїх дослідженнях він доходить висновку про те, що перед загрозою конфлікту люди схильні до зайвого суперництва, а це часто призводить до втрат для всіх учасників. Учений пояснює цю поведінкову модель тим, що деякі люди за часів конфліктів усіма силами намагаються випередити суперника за економічними показниками, не беручи до уваги можливості взаємовигідного співробітництва.

Під час лекції доктор Шеремета звернув увагу на важливість цілого ряду чинників, без  яких, на його думку, неможливо здійснити реформування економіки України. При цьому йдеться про довіру в суспільстві, співпрацю, стан здоров’я населення та духовно-моральні чинники поведінки. Наприкінці лекції Роман Шеремета відповів на цікаві та змістовні запитання аудиторії.

На завершення студенти університету подякували Роману Шереметі за цікаву лекцію і висловили надію, що під час своїх наступних візитів до України він знову завітає до Київського національного торговельно-економічного університету.  

04.09.2016
redactor
4481
остання редакція 17.01.2017
42265