logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Дні науки в КНТЕУ: відбувся презентаційний тренінг "Step in science"

Загальна інформація

19 травня 2017 року в рамках відзначення Дня науки (відповідно до Указу Президента України від 14.02.1997 № 145 «Про День науки») у КНТЕУ відбувся Presentation training "Step in science" (англійською мовою).

Коуч: старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Чикун Надія Юріївна.

Науковий консультант: доцент, к.х.н. Пасальський Богдан Кирилович.

Учасники: активісти Наукового клубу «Start in Science» Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених КНТЕУ, студенти ФТМ, слухачі, які навчаються в нашому університеті, представники Китаю, Пакистану.

Відповідальні за організацію та проведення від Наукового клубу «Start in Science»: Долід Олександр (ФТМ 1 – 16), Мороз Тетяна (ФТМ 1-17).

 Мета проведення тренінгу:

  • піднесення престижу науки;
  • залучення студентської молоді до наукових досліджень;
  • вдосконалення знань, умінь, навичок, особистісних якостей учасників;
  • розвиток універсальних форм розумової діяльності студентів у контексті вивчення хімії (пошук інформації, аналіз, синтез, індукція, систематизація, порівняння, логічні висновки);
  • поєднання новітніх та традиційних дидактичних засобів навчання.

З привітанням з нагоди Дня науки виступили: завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, професор, д.т.н. Белінська Світлана Омелянівна, заст. декана ФТМ , к.т.н. Романенко Олена Валеріївна, доцент, к.х.н. Пасальський Богдан Кирилович.

Старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, коуч тренінгу Чикун Надія Юріївна акцентувала увагу присутніх на питаннях: впровадження інтерактивних методів навчання, у тому числі тренінгів, сприяє підвищенню рівня мотивації учасників до навчання, налаштуванню цільової аудиторії на продуктивну роботу, внесенню нових підходів для створення «ситуації успіху» (цілеспрямованого поєднання умов, за яких створюється можливість досягти значних результатів як особистості, так і колективу) за рахунок реалізації потенціалу кожного з учасників; англійська мова – мова міжнародного наукового контенту; тренінг як одна із найефективніших форм досягнення успіху як особистості, так і колективу, за рахунок реалізації потенціалу кожного з учасників; навчання та наука відкривають шлях до успішного майбутнього.

У проведенні презентаційного тренінгу взяли участь активісти Наукового клубу «Хіміки КНТЕУ» Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених КНТЕУ, студенти ФТМ, які звітували про свій крок у науку-результати НДР:

  1. Долід Олександр
  2. Поїзд Роман
  3. Кулик Мілана
  4. Мороз Тетяна
  5. Тахамі Дар (Пакистан)
  6. Чень Децзюнь (Китай)
  7. Швестко Назар
  8. Пенова Тоня
  9. Назаренко Марія
  10. Кравченко Олександр
  11. Захарченко Валентин
  12. Миронець Ольга
  13. Пахомова Софія
  14. Петрова Дарина

Координатор наукового клубу Захарченко Валентин (ФТМ 2-6 ) презентував звіт про роботу наукового клубу за 2016-2017 н.р., де відмітив, що проведено 14 подій, з них 7 англомовних, 4 майстер-класи для учнів та студентів, спільно з науковими керівниками-наставниками клубу, опубліковано 2 статті, 3 тези, підготовлено 2 тези до друку, представлено роботу для участі у Всеукраїнському конкурсі.

Студентська аудиторія була активно залучена до участі в тренінгу: доповіді учасників та їх питання до аудиторії, можливість для всіх включитися в процес інтерактивної взаємодії. Активність усіх учасників оцінювало студентське журі. Підведення підсумків буде оприлюднено на сторінці Хіміки КНТЕУ у Facebook.

19.05.2017
redactor
2834
остання редакція 28.08.2017
redactor