logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Святкування у КНТЕУ Дня Європи в Україні

Загальна інформація

  Сьогодні, 13 травня 2009 р., в рамках заходів, присвячених святкуванню Дня Європи в Україні, у Київському національному торговельно-економічному університеті відбулася зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Угорської Республіки в Україні Андраша Баршоня та Надзвичайного і Повноважного Посла Португальської Республіки в Україні Маріу Жизуш душ Сантуша з викладачами та студентами. Високих гостей вітав ректор А.А. Мазаракі, який є також почесним професором Будапештського Економічного Інституту. Тема зустрічі - актуальні аспекти сучасного стану та перспектив співпраці між Україною та ЄС, а також питання розвитку двосторонніх відносин між Україною і окремими країнами Європейського Союзу. 
У своїй промові Надзвичайний та Повноважний Посол Угорської Республіки в Україні зосередив увагу на ключових етапах історичного розвитку та формування Європейського Союзу, досвіді Угорщини щодо вирішення проблем, пов'язаних зі вступом до ЄС, перевагами членства країни у ЄС. Посол також зазначив, що найпершою та найбільш важливою передумовою вступу України до ЄС є бажання самих українців бути членами європейської спільноти та прийняття правил і норм, існуючих в ЄС. В інтересах України потрібно відмовитися від політичних гасел та зосередити всю увагу на практичних заходах щодо впровадження норм ЄС.
   Надзвичайний та Повноважний Посол Португальської Республіки в Україні висвітлив певні етапи вступу Португалії до ЄС, проблеми, з якими зіткнулася країна, та зазначив, що європейські держави готові до співпраці та обміну досвідом з питань набуття членства в ЄС. У цьому аспекті дуже важливим є діалог з молоддю, оскільки за нею майбутнє нашої країни. 
Під час дискусії обговорено низку актуальних питань. Студенти цікавилися питаннями реформи вищої освіти, можливостями навчання та стажування у країнах ЄС, конкретними заходами, які необхідно здійснити для вступу в ЄС, фінансово-економічними аспектами вимог ЄС, розвитком подальшого співробітництва та досвідом Португалії й Угорщини. Зустріч відбулася у робочій та дружній атмосфері; було висловлено думку щодо продовження організації подібних заходів, оскільки діалог з молоддю та ознайомлення з практичним досвідом є дуже важливим для розвитку співпраці між Україною та ЄС.

13.05.2009
annzo
2292
остання редакція 13.05.2009
23