logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Засідання вченої ради КНТЕУ

Загальна інформація

  28 травня 2009 року відбулося чергове засідання вченої ради КНТЕУ. Засідання вперше проведено в новій, естетично облаштованій конференц-залі навчального корпусу "Д", яка оснащена сучасним комунікаційним обладнанням, що створює зручності в роботі. 
   З питання "Про участь студентського самоврядування у проведенні навчального процесу та реалізації соціально-виховних завдань" виступив з доповіддю перший проректор Корольчук О.П. Він відзначив, що відповідно до ст. 38 Закону України "Про вищу освіту" в університеті ефективно функціонує студентське самоврядування, яке сприяє навчальній, науковій та творчій діяльності студентів, духовному розвитку студентської молоді, додержанню правил внутрішнього розпорядку, загальноприйнятих норм поведінки і громадського порядку. Сформована організаційна структура його виконавчих органів, що діють в академічних групах, гуртожитках, на рівні деканатів. Координує їхню діяльність рада студентського самоврядування університету. Розроблено положення про студентське самоврядування в КНТЕУ. 
Ректорат, деканати, кафедри, підрозділи, причетні до роботи у студентському середовищі, приділяють повсякденну увагу розвитку та вдосконаленню діяльності студентського самоврядування, активізації його участі в управлінні навчальним процесом, проведенні організаційно-виховної роботи, вирішені соціальних питань, питань побуту, дозвілля, фізкультури і спорту. Студентське самоврядування представлено у вчених радах університету і факультетів, раді з організаційно-виховної роботи, комісіях з призначення стипендій, поселення студентів у гуртожитки.
У вирішенні багатьох питань діяльності університету враховуються ініціативи органів студентського самоврядування, їх позиції при розгляді конфліктних ситуацій, які виникають відносно окремих студентів, а також у побутових питаннях, організації дозвілля.
   При підтримці студентського самоврядування періодично проводяться соціологічні дослідження з актуальних питань навчання, життя і виховання студентської молоді. Останнім часом проведені такі дослідження як: "Оцінка рівня проведення занять", "Особовості духовного світу студентів КНТЕУ", "Впровадження новітніх технологій навчання" тощо. Наслідки цих досліджень враховуються у діяльності ректорату, факультетів, кафедр, використовуються органами студентського самоврядування в роботі в академічних групах. 
В університеті плідно функціонує інститут наставників у складі 172 досвідчених, з великим життєвим досвідом викладачів. Важливим засобом інформаційного забезпечення студентів, здійснення функцій самоврядування є газета "Університет і час", сайт університету з рубрикою "Студентське життя".
За активної участі студентів, його активу в університеті проводяться різноманітні громадські, творчі, виховні заходи: зустрічі з видатними діячами, поетами, адміністрацією університету, проведення днів факультетів, дебюту першокурсників, вшанування ветеранів війни тощо. Працюють гуртки художньої самодіяльності, спортивний клуб, клуби розвитку творчості, організуються різноманітні конкурси, інтелектуальні змагання. Розвинуто рух волонтерства, благодійності, милосердя, донорства. Велику роботу органи студентського самоврядування проводять щодо підвищення загальної культури, пропаганди здорового способу життя, запобіганню інфекційних хвороб, наркоманії і т.п.
Студентське самоврядування бере активну участь у роботі гуртожитків. У його виконавчих органах на цій ділянці працює 50 студентів і 70 активістів, які організують огляди-конкурси на кращу кімнату, чергування студентів, виставки творчих робіт, спортивні змагання, контролюють дотримання санітарних вимог, правил внутрішнього розпорядку.
Вченою радою прийнято постанову, якою ухвалені заходи, спрямовані на активізацію організаторської роботи, виконавчих органів студентського самоврядування у студентському середовищі і практичної допомоги. Рекомендовано органам студентського самоврядування: спрямувати діяльність на підвищення якості навчання студентів, формування та розвитку громадської та патріотичної свідомості, соціальної активності; залучати студентів до руху за збереження та примноження культурних традицій українського народу; більше уваги приділити індивідуальній роботі із студентами, які проживають у гуртожитках щодо дотримання правил проживання, норм санітарії, дбайливого ставлення до університетського майна.
Вчена рада прийняла рішення про поліпшення організаційної структури в Харківському і Чернівецькому торговельно-економічних інститутах НКТЕУ.
   У зв'язку з розробкою нових галузевих стандартів освіти з напрямів підготовки "Товарознавство і торговельне підприємництво" та "Менеджмент" ОКР бакалавра вчена рада ухвалила план заходів щодо введення їх в дію. 
Рекомендовано до видання 6 підручників і начальних посібників та 2 монографії.

29.05.2009
annzo
2087
остання редакція 29.05.2009
23