logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Круглий стіл "Розвиток фінансово-економічної підготовки фахівців для сфери підприємництва в Україні", організований кафедрою економіки підприємництва КНТЕУ

Загальна інформація

  14 травня 2010 року в рамках святкування Дня науки відбулося засідання круглого столу, присвяченого проблемам фінансово-економічної підготовки фахівців для сфери підприємництва в Україні. До участі у круглому столі були запрошені провідні спеціалісти сфери підприємництва, викладачі, практикуючі аспіранти та випускники кафедри, працівники державних та асоціативних структур, що опікуються розвитком підприємництва та фінансово-економічним консультуванням. У роботі круглого столу брала участь заступник голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Яцишина Г.М. 
   У процесі засідання круглого столу було обговорено такі питання: 
1. Стан та перспективи фінансово-економічного розвитку суб’єктів підприємництва України.
2. Знання, навички та компетенції, необхідні сучасному фахівцю в галузі економіки, фінансів та підприємництва.
3. Сучасні технології практичної підготовки фахівців у сфері економіки, фінансів та підприємництва: досвід та перспективи впровадження.
4. Досвід створення та функціонування бізнес-інкубаторів у вищих навчальних закладах України. Концепція створення бізнес-інкубатора в КНТЕУ.
   Із доповідями виступили: проф. Бланк І.О., доц. Піратовський Ю.Л., ст. викл. Адаменко В.В., ст. викл. Хіленко О.О. 
Яцишина Г.М. проінформувала присутніх про нові розробки Держкомпідприємництва, спрямовані на підвищення справедливості оподаткування суб’єктів господарювання, детенізацію доходів, наповнення Державного бюджету та Пенсійного фонду, спрощення процедури реєстрації та ліквідації суб’єктів підприємництва.
   За результатами проведення круглого столу було такі рішення: 1) керівникам курсів розробити пропозиції щодо уточнення змісту навчальних програм, застосування під час проведення занять сучасних технологій підготовки фахівців у відповідності до вимог, що пред’являються ринком праці до фахівців у сфері економіки, фінансів та підприємництва; 
2) підтримати ідею створення на базі КНТЕУ бізнес-інкубатору як засобу сприяння розвитку інноваційної діяльності та стимулювання підприємницької активності студентів; схвалити розроблене Положення про студентській бізнес-інкубатор КНТЕУ.

 


Завідувач кафедри економіки підприємництва Л.О. Лігоненко

17.05.2010
annzo
2003
остання редакція 17.05.2010
23