logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Кафедра економічної теорії та конкурентної політики виступила організатором студентського круглого столу з нагоди відзначення 25-ї річниці Конституції України

Загальна інформація

З нагоди відзначення 25-ї річниці Конституції України 19 травня 2021 року кафедра економічної теорії та конкурентної політики виступила організатором студентського круглого столу на тему «Конституційні економічні права та свободи громадян України», проведено в онлайн-режимі (на платформі Zoom). 

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся доктор економічних наук, професор, завідуючий кафедри економічної теорії та конкурентної політики Лагутін В. Д., який наголосив на важливості досліджень з питань реалізації конституційних економічних прав та свобод громадян України.

У засіданні круглого столу взяли участь здобувачі вищої освіти факультету економіки, менеджменту та психології КНТЕУ.

  • З цікавими доповідями про реалізацію конституційного права на підприємницьку діяльність виступили Афенді А.І. (ФЕМП, 2 к., 17 гр.) та Липкан В.В. (ФЕМП, 2 к., 16 гр.).
  • Актуальну проблему захисту права власності підняли у своїх виступах Маснюк К.А. (ФЕМП, 2 к., 17 гр.) та Цибанюк І.О. (ФЕМП, 2 к., 17 гр.).
  • У цьому контексті особливої гостроти набуває питання реалізації права на результати інтелектуальної та творчої діяльності в Україні, які висвітили у своїх виступах Галабурда О.В. (ФЕМП, 2 к., 1 гр.) та Раділова Д.В. (ФЕМП, 2 к., 16 гр.).
  • Важливе місце у дискусії зайняла проблема викликів щодо реалізації конституційного права на працю в умовах пандемії. У її обговоренні виступили Горобець В.О. (ФЕМП, 2 к., 17 гр.), Урсатій А.Е. (ФЕМП, 2 к., 1 гр.) та Арман В.І. (ФЕМП, 2 к., 16 гр.).
  • Жваві дискусії розгорілися навколо питання реалізації конституційного права на землю в Україні, яке підняли у своїх виступах Михайлюк М.В. (ФЕМП, 2 к., 16 гр.) та Шемет К.Є. (ФЕМП, 2 к., 16 гр.).
  • Також на засідання круглого столу виступили  Дамчук Д. Ю. (ФЕМП, 2 к., 2 гр.) та  Козін А.В. (ФЕМП, 2 к., 1 гр.) про  реалізацію конституційного права на освіту, а також Теліга О.В. (ФЕМП, 2 к., 16 гр.) та Черненко А.В. (ФЕМП, 2 к., 17 гр.) про реалізацію права на соціальний захист, зокрема щодо пенсійного забезпечення в Україні.

Дякуємо всім учасникам за цікаві виступи та жваву дискусію і бажаємо нових наукових звершень!

18.05.2021
43630
4163
остання редакція 19.05.2021