logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Національна асоціація адвокатів України, Рада адвокатів міста Києва та Київський національний торговельно-економічний університет домовились про співпрацю

Загальна інформація

Раді повідомити, що 21 травня 2021 року ректор Київського національного торговельно-економічного університету підписав довгостроковий меморандум про співпрацю з Національною асоціацією адвокатів України та Радою адвокатів міста Києва. Меморандум підписали ректор КНТЕУ Анатолій Мазаракі, Голова Національної асоціації адвокатів України і Ради адвокатів України Лідія Ізовітова та Голова Ради адвокатів міста Києва Петро Рябенко.

На урочистій частині підписання в залі Національної асоціації адвокатів України А. А. Мазаракі наголосив, що сьогодні академічна підготовка юристів повинна базуватись виключно на практичній сфері діяльності. З огляду на це, для Університету вкрай важливо залучати в освітній процес юристів-практиків, а також враховувати останні тренди в правозастосовчій діяльності. Університет одним з перших в Україні запровадив в якості практичної складової підготовки майбутніх юристів Школу прикладної юриспруденції, а також якісно нову міжгалузеву навчальну дисципліну «Інформаційні технології в юридичній практиці».

Л. П. Ізовітова розповіла про особливості діяльності адвокатури як самоврядного незалежного інституту, приділивши окрему увагу системі підвищення кваліфікації адвокатів та підтвердила намір і бажання розвивати подальшу практичну співпрацю з Київським національним торговельно-економічним університетом.

П. К. Рябенко як очільник Ради адвокатів міста Києва, також висловив свою повну підтримку у співпраці з Університетом, наголосив на ключових викликах у роботі сучасного адвоката та розповів про можливості, які відкриваються для здобувачів вищої освіти Університету за результатами підписання цього Меморандуму.

Декан Ю. А. Гончарова презентувала факультет міжнародної торгівлі та права та розповіла про сучасні методики підготовки юристів. Зокрема, декан розповіла про нововведення в освітньому процесі, специфіку здачі випускних кваліфікаційних іспитів за результатами навчання за освітніми рівнями «бакалавр» та «магістр». Окрему увагу було приділено практичним компонентам, які Університет впроваджує в навчальному процесі.

Виконуючий обов’язки завідувача кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу та практикуючий адвокат Р. В. Мельниченко наголосив, що сучасні освітньо-професійні програми Університету по підготовці юристів повинні базуватись на запитах юридичного ринку, а також враховувати рекомендації та об’єктивні вимоги ключових правозахисних інституцій України.

Укладений Меморандум передбачає, що здобувачі вищої освіти Київського національного торговельно-економічного університету проходитимуть практику у структурних підрозділах Національної асоціації адвокатів України та Ради адвокатів міста Києва. Метою меморандуму є обмін інформацією та досвідом, здійснення наукової та освітньої діяльності у сфері забезпечення верховенства права, захисту прав та свобод людини і громадянина на основі рівноправності, дотримання загальноприйнятих норм і принципів.

21.05.2021
43630
4586
остання редакція 21.05.2021
43630