logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Антикорупційний аудит підприємств критичної інфраструктури та суспільного значення

Загальна інформація

За рішенням Міністерства освіти і науки України (наказ № 232 від 03 березня 2023 р.) проєкт фундаментального дослідження ДТЕУ на тему «Антикорупційний аудит підприємств критичної інфраструктури та суспільного значення» отримав фінансування і буде реалізований науково-педагогічними працівниками кафедри фінансового аналізу та аудиту.

Для національної економіки корупція – першочергова перепона економічного та соціального розвитку держави, загалом, та підприємств критичної інфраструктури й суспільного значення передусім. Широке коло користувачів інформації, потенційні інвестори, партнери нашої держави все більше привертають увагу до результатів боротьби з ключовою  проблемою національної економіки. Тому запит на антикорупційний аудит зростає. Його замовники очікують від аудиторів розробки відповідних  концепції та методології, які б, з одного боку, відповідали кращим європейським практикам, а з іншого – чинному законодавству України. І головне – зростають запити на чітку відповідь щодо рівня корупційних ризиків, які супроводжують фінансово-господарську діяльність певної компанії, а також заходів, що вживають СЕО для мінімізації таких ризиків. Саме це і стане предметом дослідження у межах отриманого від держави гранту.

Підтвердження антикорупційним аудитом прозорості та ефективності інвестицій та витрачання коштів в оборонній сфері України, публічних закупівель, фінансової допомоги тощо підвищує стійкість системи обороноздатності України та інвестиційну привабливість її економіки. Дослідження за грантом охоплюватиме компаративний аналіз кращих світових практик у сфері боротьби з корупцією, систематизацію запитів користувачів інформації та інформаційного потенціалу обліково-фінансової звітності. Окрему увагу у дослідженні буде приділено розробці вимог до професійної відповідальності суб’єктів антикорупційної діяльності.

Попереду кропітка наукова робота заради мирного майбутнього України!


Доктор економічних наук, професор,
завідувач кафедри фінансового аналізу та аудиту 
Каріна НАЗАРОВА

10.03.2023
43630
1069
остання редакція 13.03.2023